nie rozumiem, w miarę wzrostu temperatury opór maleje, ale chyba wiadomo o co chodzi, nie zapewnisz różnej temperatury kontrolnej dla czujnika powietrza nie ma jak technicznie - dlatego - pi razy drzwiWyrox pisze:opor czujnika temperatury spadal tak jak i temperatura silnika zaczelo na 25 i spadlo do 0
Dusi się i szarpie na ciepłym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
mniej więcej, wszystkie dobre jakie mierzyłem miały napięcie zaczynające się od 0.24 - ale to będzie raczej błąd miernika, ważne że zmiana napięcie ma być płynna, czyli ścieżka potencjometru nieuszkodzona
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- maromaro84
- Nowicjusz
Tak właśnie to odma ma przedmuchy ale dzis nie mogłem jej dostac tak jak i czujnika położenia przepustnicy(takie uroki zakupów po pracy i to w sobote)ale swieczki palec i kopułke dostałem i wymieniłemPaweł Marek pisze:uszczelnić samodzielnie dolot na nic nie czekać to jedna z podstaw. W tym odma.
Z reszta czekamy do poniedziałku
- maromaro84
- Nowicjusz
U mnie to sama odma ma przedmuchy na dłuzszym koncu na zgieciu od dołu
- maromaro84
- Nowicjusz
szczeze to Ci tego szczegołowo nie opisze bo ja tylko sie przegladałem
A wygladało to tak: z jednej strony dolotu zaslepka a z drugiej tez zaslepka ale z wentylem i pompujesz sprezarka.Patrzysz czy cisnienie nie spada jesli tak to szukasz dziur (dokładny opis napewno znajdziesz na forum lub w necie)
A wygladało to tak: z jednej strony dolotu zaslepka a z drugiej tez zaslepka ale z wentylem i pompujesz sprezarka.Patrzysz czy cisnienie nie spada jesli tak to szukasz dziur (dokładny opis napewno znajdziesz na forum lub w necie)
- maromaro84
- Nowicjusz
Witam ponownie
Wracamy do mojej golfiny
Z przyczyn osobistych byłem za gramanica i przypadek mejej golfiny musiał poczekać:(
3 dni temu zmieniłem ten czujnik połozenia przepustnicy zwany takze potencjometrem przepustnicy i nic nie pomogło:( (dalej sie dusi i szarpie jak łapnie temperature)
Dziś sprawdziłem przepływke tak jak Paweł Marek opisywał
Wyszło; 0.25V-4.38V (jak ta klapke odchyliłem do konca to zauwazyłem ze nie jest ona prosta ale nigdzie nie obciera)
Co o tym myślicie?
Sprawdziłem też czujnik temperatury powietrza w przepływce i miedzy stykami 1 i 4 pokazało 4.98 a miedzy stykami 1 i 3 pokazało 5.48
Zapis prawidłowy?
Wracamy do mojej golfiny
Z przyczyn osobistych byłem za gramanica i przypadek mejej golfiny musiał poczekać:(
3 dni temu zmieniłem ten czujnik połozenia przepustnicy zwany takze potencjometrem przepustnicy i nic nie pomogło:( (dalej sie dusi i szarpie jak łapnie temperature)
Dziś sprawdziłem przepływke tak jak Paweł Marek opisywał
Wyszło; 0.25V-4.38V (jak ta klapke odchyliłem do konca to zauwazyłem ze nie jest ona prosta ale nigdzie nie obciera)
Co o tym myślicie?
Sprawdziłem też czujnik temperatury powietrza w przepływce i miedzy stykami 1 i 4 pokazało 4.98 a miedzy stykami 1 i 3 pokazało 5.48
Zapis prawidłowy?
- maromaro84
- Nowicjusz
Jak myślicie czy ta przepływka i czujnik temperatury jest ok?
Za co mam sie teraz zabierac? Co teraz sprawdzic zeby sie w koszta nie pograzac?
Prosze o pomoc
Za co mam sie teraz zabierac? Co teraz sprawdzic zeby sie w koszta nie pograzac?
Prosze o pomoc