Głowica 1.4 AEX a 1.4 ABD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Głowica 1.4 AEX a 1.4 ABD
Witam, mam pytanie czym rożnią się te głowice? Bo na pierwszy rzut oka są identyczne. Z tego co się zdążyłem zorientować to AEX ma komore spalania zwiększoną a ABD zawory ma równo z głowicą. Czy jest jeszcze jakaś różnica? Czy można je montować zamiennie? Gdzie można znaleźć jakiś numer który potwierdził by jaką ja posiadam głowice bez demontażu. Może ktoś będzie pomocny i szybko odpowie bo moja glowica jest KO i chciałbym zorientować się jaki koszt byłby jakieś innej.
Re: Głowica 1.4 AEX a 1.4 ABD
Witam
jestem w trakcie remontu silnika w vw golf III ponieważ był duży pobór oleju. Okazało się po ściągnięciu czapki ze jest ona od modelu ABD natomiast słupek od AEX. Ma to prawo jezdzić po planowaniu i wymianie uszczelnień głowicy oraz pierścieni?
jestem w trakcie remontu silnika w vw golf III ponieważ był duży pobór oleju. Okazało się po ściągnięciu czapki ze jest ona od modelu ABD natomiast słupek od AEX. Ma to prawo jezdzić po planowaniu i wymianie uszczelnień głowicy oraz pierścieni?