Golf III 1,6AEE 1995 Adaptacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III 1,6AEE 1995 Adaptacja
Witam potrzebuje pomocy wymieniłem przepustnicę i nie mogę sobie dać rady z adaptacją jej posiadam program vag 4.9 polski i nie wiem jak to zrobić pomoże mi ktoś albo podrzuci ktoś program pewny i opis. Proszę o pomoc!!!!
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Golf III 1,6AEE 1995 Adaptacja
Witam.
Najlepiej adaptację robić starym VAG com 2.8 lub 3.11. Poszukaj na necie jest tego dużo.
Czyściłem taka przepustnice ale adaptacja nic nie dała auto gasło na wolnych. Gość pojeżdził troche i sama się zaadoptowała. Coś słyszałem, że trzeba jej zrobić nastawy podstawowe.
PROCEDURA ADAPTACJI PRZEPUSTNICY W POJAZDACH Z TRADYCYJNĄ LINKĄ GAZU (ale bez zaworu regulacji biegu jałowego):
Zapłon włączony, silnik nie pracuje!
[Wybór]
[01 - Silnik]
[Bloki pomiarowe - 08]
Wybierz grupę "098" (lub grupę "001" w niektórych pojazdach wyposażonych w sterowniki SIMOS
i Marelli np. silniki ADY i AEE).
[Idź!]
[Przełącz na Nastawy - 04]
Po przełączeniu na Nastawy podstawowe w górnym, prawym polu ekranu pojawi się informacja:
"Adapt. trwa" i rozpocznie się proces adaptacji. Można będzie również usłyszeć pracę przepustnicy i zauważyć jak zmieniają się pewne wartości wyświetlane przez program VAG-COM.
System należy pozostawić w nastawach podstawowych przez około 30 sekund, po czym można ponownie przełączyć na :
[Bloki pomiarowe - 08]
...i gotowe.
Najlepiej adaptację robić starym VAG com 2.8 lub 3.11. Poszukaj na necie jest tego dużo.
Czyściłem taka przepustnice ale adaptacja nic nie dała auto gasło na wolnych. Gość pojeżdził troche i sama się zaadoptowała. Coś słyszałem, że trzeba jej zrobić nastawy podstawowe.
PROCEDURA ADAPTACJI PRZEPUSTNICY W POJAZDACH Z TRADYCYJNĄ LINKĄ GAZU (ale bez zaworu regulacji biegu jałowego):
Zapłon włączony, silnik nie pracuje!
[Wybór]
[01 - Silnik]
[Bloki pomiarowe - 08]
Wybierz grupę "098" (lub grupę "001" w niektórych pojazdach wyposażonych w sterowniki SIMOS
i Marelli np. silniki ADY i AEE).
[Idź!]
[Przełącz na Nastawy - 04]
Po przełączeniu na Nastawy podstawowe w górnym, prawym polu ekranu pojawi się informacja:
"Adapt. trwa" i rozpocznie się proces adaptacji. Można będzie również usłyszeć pracę przepustnicy i zauważyć jak zmieniają się pewne wartości wyświetlane przez program VAG-COM.
System należy pozostawić w nastawach podstawowych przez około 30 sekund, po czym można ponownie przełączyć na :
[Bloki pomiarowe - 08]
...i gotowe.
Sebastian