Problem raz odpala raz nie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
zrobiłem w swoim golfie 3 1.8 90 km benzyna-gaz uszczelkę pod głowicą bo leciało
wszystko złożyłem ustawiłem rozrząd i odpalił ale po zgaszeniu nie moge odpalić jak postał całą noc odpalił nie wiem co sie może dziać.
Po próbnie odpalenia czuć jak by sie gaz ulatniał
wszystko złożyłem ustawiłem rozrząd i odpalił ale po zgaszeniu nie moge odpalić jak postał całą noc odpalił nie wiem co sie może dziać.
Po próbnie odpalenia czuć jak by sie gaz ulatniał
sprawdz jeszcze raz czy dobrze rozrzad , zapłon . Sprawdzałeś iskrę i czy paliwo dochodzi ?
Moje GTI by Grzesiu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=523088" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja po wymianie uszczelki nieco źle ustawiłem rozrząd i o odpalił ze 2 - 3 razy a potem przestał okazało się że przez źle ustawiony rozrząd pogiąłem zawory i musiałem jeszcze raz wszystko rozbierać. Charakterystyczne było stukanie po odpaleniu więc sprawdź dokładnie czy masz dobrze ustawiony rozrząd.
-
- VWGolf.pl Killer
zobacz na samej benzynie a jeśli śmierdzi gazem sprawdź parownik może gaz po zgaszeniu zalewa go i tak się dzieje sprawdź elektromagnes na parowniku
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
problem z zapalaniem rozwiązany ale pojawił się drugi z pod korka wlewu oleju i bagnetu leci dym a jak samochód trochę postoi to zapala sie kontrolka od smarowania i piszczy ale wystarczy gazu dodać i wszystko w porządku. i jeszcze idzie dym tak jak by z pod kolektora i wychodzi tu jak mono wtrysk
i samochód sam z siebie nie trzyma zbyt dobrze obrotów
i samochód sam z siebie nie trzyma zbyt dobrze obrotów
-
- VWGolf.pl Killer
a co zrobiłeś że zapala pochwal się a może ci się wydaje że dym może to para a z tym ciśnieniem proponuje zmierzyć może być za niskie bądź też sam czujnik wykręć go i wypłukaj możesz włożyć zapałke i sprawdzić go miernikiem
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
aż wstyd pisać co było powodem chciałem go odpalić bez wody a każdy kto sie zna "nie to co ja" to wie że nie odpali cały parownik w szronie był dopiero wujo powiedział żeby zalać gorącej wody i odpalić i wszystko cacy bedzie
-
- Nowicjusz
powiedzcie lepiej czy da się coś z tym dymem zrobić bo jak odkręcam korek to wydaje mi sie że samochód spada z obrotów
-
- VWGolf.pl Killer
dobrze że silnika nie zagotowałeś
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
tak jak już pisałem może to para przy demontażu głowicy może płynu coś ci poleciało do oleju i on paruje
-
- Nowicjusz
no nie wiem spróbuje znaleźc ten czujnik i spróbować cos zrobić tak jak piszesz i sie zobaczy co z tego wyjdzie a co sądzisz o tym żeby do oleju dodac moto doktora
z tym moto doktorem to nie jest dobry pomysł, tego używa sie już ostatecznie
-
- VWGolf.pl Killer
kolega lelekvw dobrze ci mówi teraz wlejesz pozniej zmienisz olej jeszcze pod warunkiem ze zdazysz jak sie silnik pierw nie rozp......