[MK3] Nagłe stuknie przy dodawaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
VW Golf III 1994r benzyna. Wczoraj kiedy wracałem z pracy zaczęły dziać się dziwne rzeczy, przy dodawaniu gazu zaczęła coś równomiernie stukać pod karoserią samochodu. Z każdym przyśpieszeniem stukot wzrastał a z każdym zwolnieniem malał. Stanąłem na poboczu wysiadłem z samochodu i wszystko wyglądało ok ( z początku myślałem że złapałem gumę ). Kiedy jechałem dalej problem narastał w samochodzie nagle zaczęły parować szyby a kiedy przekręciłem na full ogrzewanie to miałem wszystkie szyby prócz tylniej w parze i nic nie było widać. Gdy dojechałem do domu silnik zaczął słabnąć i gasnąć. Kiedy sprawdziłem co dzieje się pod maską wszystko wyglądało na OK poza tym że wywaliło cały płyn z chłodnicy.
Czy ktoś może wiedzieć co się dzieje ? i jakie kroki podjąć żeby samochód pojechał ( mam dzisiaj ważny wyjazd i mało czasu )
VW Golf III 1994r benzyna. Wczoraj kiedy wracałem z pracy zaczęły dziać się dziwne rzeczy, przy dodawaniu gazu zaczęła coś równomiernie stukać pod karoserią samochodu. Z każdym przyśpieszeniem stukot wzrastał a z każdym zwolnieniem malał. Stanąłem na poboczu wysiadłem z samochodu i wszystko wyglądało ok ( z początku myślałem że złapałem gumę ). Kiedy jechałem dalej problem narastał w samochodzie nagle zaczęły parować szyby a kiedy przekręciłem na full ogrzewanie to miałem wszystkie szyby prócz tylniej w parze i nic nie było widać. Gdy dojechałem do domu silnik zaczął słabnąć i gasnąć. Kiedy sprawdziłem co dzieje się pod maską wszystko wyglądało na OK poza tym że wywaliło cały płyn z chłodnicy.
Czy ktoś może wiedzieć co się dzieje ? i jakie kroki podjąć żeby samochód pojechał ( mam dzisiaj ważny wyjazd i mało czasu )
Zobacz czy nie ma "masla" pod korkiem na moje oko uszczelka pod glowica poszla..
Zobacz czy nie ma "masla" pod korkiem na moje oko uszczelka pod glowica poszla..
możliwości jest sporo wywalona uszczelka z pod głowicy najlepiej to sprwdzić jak odpalisz samochód odkręć korek od płynu i jak bedzie bulgotać to wina uszczelki
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Re: [MK3] Nagłe stuknie przy dodawaniu gazu
u mnie w mk2 jest masło pod korkiem oleju i jezdzi juz tak 2,5 roku ,nie ubywa oleju ani plynu.zett93 pisze:Zobacz czy nie ma "masla" pod korkiem na moje oko uszczelka pod glowica poszla..
nie ma mnie
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Masło pod korkiem to nie koniecznie wina uszczelki pod głowicą. Wystarczy jeździć codziennie krótkie odcinki np 3km do pracy i masło gwarantowane.
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
no własnie same krótkie odcinki robi i jezdzi tylko na lpg ,na pb raz na ruski rok jak braknie gazu .
nie ma mnie
A no chyba ze tak moj jezdzi tylko na benzynce i dziennie ok 100km srednio wiec tego nie wiedzialem
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
na pb szkoda kasy a ten silnik jest ciezko zajechac nawet na gazie, a jak padnie to słupek 300zł to smieszna cena ,z porownaniem jak bym mial jezdzic na pb to tych silnikow 10 mozna rocznie kupic , ja jak bym mial jezdzic na pb to juz lepiej tdi kupic z chipowac i pali 5-6l ropy a 3x wciaga 2e na beznynie
nie ma mnie
To chyba tylko AFNa a poza tym nie wiem jak mialbym go zajezdzic nie chce gazu i nie bedzie
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
znam takiego co super extra silnik potrafi zakatowac w miesiac
nie ma mnie