falujace obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
falujace obroty
witam dzis powstał nowy problem a mianowicie gdy jade 90 km/h i wrzuce na luz to obroty skacza w granicach 1 tys a 2 tys. a na postoju nawet nie drgnie wskazowka. a i zaczas ciezej palic (dłużej kreci)
Wymienione zostały-kopułka
-palec
-swiece
-wyczyszczona przepustnica
-podpiety pod vag (adaptacja)
golf 3 1.6 AEE 75 km
Pomoze ktos??
Wymienione zostały-kopułka
-palec
-swiece
-wyczyszczona przepustnica
-podpiety pod vag (adaptacja)
golf 3 1.6 AEE 75 km
Pomoze ktos??
-
- Mały gagatek
falujace obroty!
razem z przepustnica jest. to pewnie jego wina. bo lewego powietrza nie bierze bo był robiony remont i wszystkie podkładki,uszczelki były wymienione
falujace obroty!
może przylewać, mój golf 2E ma podobne objawy, tylko na luzie też czasami szaleje. Wymieniłem krokowy, przepływomierz, świece kable itp.. po jakimś czasie pojechałem na przegląd i po podłączeniu sondy do rury wydechowej diagnosta powiedział, że ma bardzo bogatą mieszankę paliwa. Teraz muszę wymienić czujnik temp. lub co gorsze sondę lambda.. mam nadzieję, że coś pomoże.
...
Re: falujace obroty!
domowych sposobów nie znam, na pewno mechanik z komputerem mógłby pomóc. Ja czasem jak jeżdżę na regulację LPG to ten gość jest w stanie zbadać jak pracuje sonda, ale to okazjonalnie.
...
falujace obroty!
za vaga trzeba 6 dych zapłacic to bez sensu. a jak sie odpali auto i odepnie sonde to można wyczyc jakos róznice w pracy silnika. bo jak ja odpinam to nic jak chodził tak chodzi
falujace obroty!
Sonde sie sprawdza poprzez podpiecie zwyklego miernika. Na wolnych obrotach ma wskazywac rozne wachajace sie wartosci zawierajace sie w granicach pracy sondy.
Fajerwera >> Misja: Przywrócić krążenie!! Wypełniona!! Czas na wizualne poprawy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5477844" onclick="window.open(this.href);return false; FAJERWERA
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5477844" onclick="window.open(this.href);return false; FAJERWERA
falujace obroty!
wracam do tematu bo mi się przypomniało u mnie po założeniu nowego czujnika temp. cieczy chłodzącej jest dużo lepiej. Obroty nie falują są w miarę stabilne w okolicy 800.
...