Golf 2.0 GTI dusi sie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Golf 2.0 GTI dusi sie
witam!
mam problem z vw golfem 2.0 GTI 8v 115km o kodzie silnika ADY, otóż silnik sporadycznie dusi się i nie wkręca się w obroty najczęściej dzieje się tak gdy jest mokro pada śnieg lub deszcz wymieniłem już:
-sondę
-czujnik Halla
-przewody świece, kopułka, palec i dalej to samo
niżej wstawiam foto z vaga
[u/1362/d1a1f9a6c079458amed.jpg[/img][/url]
mam problem z vw golfem 2.0 GTI 8v 115km o kodzie silnika ADY, otóż silnik sporadycznie dusi się i nie wkręca się w obroty najczęściej dzieje się tak gdy jest mokro pada śnieg lub deszcz wymieniłem już:
-sondę
-czujnik Halla
-przewody świece, kopułka, palec i dalej to samo
niżej wstawiam foto z vaga
[u/1362/d1a1f9a6c079458amed.jpg[/img][/url]
Golf 2.0 GTI dusi sie
skoro jak jest mokro tak się dzieje to wina może być elektryczna, może cewka ?
-
- Nowicjusz
Golf 2.0 GTI dusi sie
cewka sprawdzana podmieniona była od innego autka też golfa gti
zastanawiam się jeszcze nad przepławką, jak ją odłączę to nie mam poprawy a autko z tego co mi wiadomo powinno się przełączyć na tryb awaryjny, choć nie jestem pewny czy tak jest??
zastanawiam się jeszcze nad przepławką, jak ją odłączę to nie mam poprawy a autko z tego co mi wiadomo powinno się przełączyć na tryb awaryjny, choć nie jestem pewny czy tak jest??
Golf 2.0 GTI dusi sie
00537- sonda lambda ( czujnik powietrza) , 00515- czujnik halla, 00520- przepływomierz
Golf 2.0 GTI dusi sie
Witam. Masz może sportowy filtr powietrza? Zdemonuj dolot powietrza do wtrysku i sprawdz czy nie masz tam wilgoci. Powycieraj wszystko do sucha i wtedy sprawdz. Pozdro.
VW RULEZ :)
-
- Nowicjusz
Re: Golf 2.0 GTI dusi sie
witam!!
filtr powietrza normalny seryjny, a w dolocie sucho jodynie w przepływce parę kropelek na ściankach to wszystko.
filtr powietrza normalny seryjny, a w dolocie sucho jodynie w przepływce parę kropelek na ściankach to wszystko.
Golf 2.0 GTI dusi sie
Mi to wygląda na przepływkę do z tego co pamiętam to z jakiegoś opla pasuje plug&play bo oryginalna do vw to z 400 zł kosztuje ale sprawdź napięcie najpierw jest FAQ jak sprawdzić ją