Silnik nie chce chodzić na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Mam mk3 1,4 benzyna od pewnego czasu mam problem z autem , nie chce mi chodzić na paliwie. Palę go zapali pochodzi 3 sekundy i gaśnie. Jeśli przytrzymam pedał gazu to ledwo co się wkręca na obrotu i po chwili gaśnie. Stało się to po zatankowaniu paliwa na stacji '' blis.. '' wymieniłem filtr paliwa było dobrze ale tylko 3 dni. Myślałem może że mam wodę w paliwie i wlałem 0,5l denaturatu do zbiornika z paliwem i też bez zmian. Pewnego u kolegi dnia zrobiłem skan VAGiem i były dwa błędy. błąd czujnika hala i jakieś zwarcie do masy sądy lambda. Wracając od kolegi jechałem na gazie jakieś 130km/h przełączyłem na benzynę , auto spada z obrotów wrzuciłem czwórkę potem trójkę a on dalej spada z obrotów no to dwujkę a pedał gazu cały czas w podłodze i co zaczyna się rozpędzać przejechałem jakieś 15km na paliwie w domu na podwórku był zapalony jakieś 0,5 godziny i było ok, wjechałem do garażu na drugi dzien było wszystko dobrze ale po dwóch dniach znowu to samo. Napiszcie mi co możę być filtr paliwa nowy świece beru ultrax nowe i przewody nowe beru.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pierwszy błąd występuje zawsze podczas diagnozowania niepracującego silnika. Drugi może być przez centralkę LPG. Próbowałeś zresetować sterownik, tzn. odłaczyć na chwilę minusową klemę akumulatora? Jaki masz typ instalacji LPG?szluger pisze:błąd czujnika hala i... zwarcie do masy sądy lambda
Re: Silnik nie chce chodzić na benzynie
Jest to instalacja firmy BFC. Nie jest to sekwencja. Przegazuję obroty silnika ponad 2000obr/min i przełącza mi się na gaz. Przed czoraj odłączyłem obydwie klemy i w sobotę rano było OK zapalił na paliwie więc ruszyłem w drogę zrobiłem 40km na paliwie więc przełączyłem na gaz , było wszystko dobrze wróciłem do domu samochód wprowadziłem do garażu. wróciłem po dwóch godzinach spowrotem aby zobaczć czy zapali na paliwie no i co porażka to samo zapali pochodzxi 5 sekund i gaśnie , ale jak przytrzymam pedał gazu to nie gaśnie. Idę teraz (12-02-2012 9:20 niedziela) odłączę klemę minusową i napiszę po godzinie jakie są efekty. Pozdro
- jjaworskyy
- Użytkownik
Kolego jedż do gazownika który wstawi ci przekażnik dzięki któremu po każdym zgaszeniu auta bedzie sie robił reset.
- jjaworskyy
- Użytkownik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44833" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Silnik nie chce chodzić na benzynie
Nie rozumiem po co ten przekaźnik. Jeżdżę już 6 lat na gazie i nie miałem nigdy problemów z tym autem z gazem czy benzyną. Paliłem od kiedy założyłem gaz najpierw na paliwie jak auto pochodziło z 5/10 minut na paliwie przegazowywałem i przełańczał się na gaz tak robiłem jak temperatury były bliskie zeru. w lato szybciej a nawet od razu po 1 minucie z paliwa na gaz. Wszystko przy zimnym silniku.Jeśli to jest ten przekaźnik http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44833" onclick="window.open(this.href);return false; co na zdjęciu to ja go mam przy aucie ale on jest tylko aby zamykać zawór od paliwa jak się dobrze oriętuję
Ostatnio zmieniony ndz lut 12, 2012 11:34 przez szluger, łącznie zmieniany 1 raz.
- jjaworskyy
- Użytkownik
Ja ci tylko pisze co pomogło w moim przypadku.Użyj szukajki było dużo tematów podobnych...