Witam koledzy to mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość samochód MKIII Vr6 AAA

Moj problem zaczął sie od cieknącej pomki wspomagającej obieg cieszy , została wymienona kolejny problem to niedogrzane auto wiec wyczytałem ze to termostat i tez go dzis zmieniłem z tego co wyczytałem najlepszy Wahler i taki tez załozyłem powiem ze poprawiło się ale ciągle nie moge uzyskać stałej temperatury 90 stopni i jest przeszło 80 stopni (nadmienie iż termostat zakupiłem z temp. otwarcia 82 stopnia i tez tak sie dzieje ) a moje pytanka to :
1. Wyczytałem że są rózne temperatury właczania wentylatorów wiec jesli nie osiągam tych 90 stopni to nic strasznego ?
2.w kabinie samochdu po przekręceniu zapłonu słysze jakby sie woda przelewała w jakimś zbiorniczku i teraz nie wiem czy to przez to ze pompa obiegu wody była wadliwa czy źle odpowietrzyłem układ ( robiłem wszsytko wg instrukcji )
3. Jak to jest wkońcu z tą pompką czy ma pracowac cały czas ? bo na forum jakos do konca nikt nie był pewny , moze juz cos wiadomo w tym temacie ?
Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam ..