Witam Kolegów!
Mam problem ze swą 3 jest to 1.6 ABU benz+ gaz rano gdy go zapalam na Benz oczywiście to przez chwile nie reaguje na gaz słychać że nie chodzi na wszystkie garnki i śmierdzi nie dopalonym paliwem po chwili jak wejdzie na obroty to juz później chodzi na wszystkie. Trzyma wolne ale gdy ruszam i przed każda zmianą biegu naciskam sprzęgło puszczam gaz to czuć jak by nagle obroty spadały z np 2tys do 900 aż czuc takie szarpniecie jak by silnikowi cięzko było. Złapie temperaturę około 40 * wszystko jest ok idzie jak zły nie nie szarpie nie ma żadnego problemu az do około 70-75* wtedy zaczyna się dławić szarpać to jest oznaka że trzeba przerzucić na gaz. Po tym zabiegu silnik przestaje sie dławic szarpać pracuje równo i spokojnie.
Juz nie mam siły co do tego :/ Kable swiece kopułka palec wymienione na kompie błedów brak (teraz na week podłącze znów może coś się pojawiło)
EDIT :
Zapomnialem dodac że czujnik płynu ten 4-ro pinowy zostal nie dawno wymieniony,
Może jakies pomysły co do mego problemu?? z gory dziekuje PozdraVWiam wszystkich Maniaków VW !
1.6 B+LPG na zimnym wariuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdziłem polskim vagiem 2.5, vcds lite 1.1 i VWtool i wszedzie co jakiś czas wywala błędy 515,516,525,561 wszystkie sie kasuja na jakis czas po czym wraca sklad mieszanki i potencjometr przepustnicy i lambda. Czasem bład wyskakuje raz na kilka dni a czasem co chwile..
Jakies sugestie?
Jakies sugestie?
siema ja mam to samo w cordobie i też silnik ABU .. . znalazłeś coś ? daj zna ,dzięki.. pozdro
... w życiu piękne są tylko chwile ... R.R....
...człowiek z starą duszą...
...człowiek z starą duszą...
Temat do zamknięcia długą i nie równą walke uważam za zakończoną winnym okazał się regulator cisnienia paliwa i sonda lambda po wyczyszczeniu regulatora i wymianie lambdy wszystko jest na 5 z + jak ktos ma podobny problem to niech odepnie całkiem lambde i powinien przestać szarpać jesli tak się stanie lambda mino tego ze oscylacja w normie(tak było u mnie) to jest uwalona i do wymiany pooozdrooo:)