Kolektor ssący AEX i AEE różne ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam.
Mam takie pytanie : Czy kolektor w AEX różni się od kolektora AEE czy tylko numerami i firmą??
Mam takie pytanie : Czy kolektor w AEX różni się od kolektora AEE czy tylko numerami i firmą??
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Rozni tym ze z AEE ma wieksze kanaly. A z aex zamieniac mozna.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Będzie jakaś duża różnica w osiągach itp? Czy nie wiesz?spawacz pisze: A z aex zamieniac mozna.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Można zmienić. Dużej różnicy nie będzie. W AEE czasami są kolektory 4-2-1 Ale z reguły w AEE i AEX są wszystkie 4 w jeden. Dużej o ile w ogóle jakąś różnice nie odczujesz. Tak więc zmieniaj i się nie zastanawiaj.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Sorki ale chodzi mi o kolektor ssący , a nie wydechowy.PAPAYOS pisze:Można zmienić. Dużej różnicy nie będzie. W AEE czasami są kolektory 4-2-1 Ale z reguły w AEE i AEX są wszystkie 4 w jeden. Dużej o ile w ogóle jakąś różnice nie odczujesz. Tak więc zmieniaj i się nie zastanawiaj.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie napisałeś...
Są takie same...
Pozdrawiam
PAPAYOS
Są takie same...
Pozdrawiam
PAPAYOS
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Pisze w tytule ale to nic dzięki za info.PAPAYOS pisze:Nie napisałeś...
A tak poza tematem: Mam obecnie założony jakiś (Made in garaż , robiony od siekiery) kolektor ssący metalowy czy zmiana na plastik przyniesie jakieś lepsze efekty?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Kolektor ssący AEX i AEE różne ?
witus29 pisze:Pisze w tytule ale to nic dzięki za info.PAPAYOS pisze:Nie napisałeś...
kolektor ssący metalowy czy zmiana na plastik przyniesie jakieś lepsze efekty?
Wątpię... Różnica na silniku który ma 60PS nie zrobi żadnej różnicy...
Pozdrawiam
PAPAYOS
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie rozumie tej odpowiedzi. AEE ma 75psPAPAYOS pisze:Wątpię... Różnica na silniku który ma 60PS nie zrobi żadnej różnicy...
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AEX ma 60 PS, a AEE 75PS.
-
- Forum Master
- Kontakt:
A ty koleszko Papayos wogule widziales kolektor w AEE? mierzyles kanaly ze mowisz ze sa takie same, kolejny dowod na to ze etka czaem nie powie prawdy, roznica jest za 5mm na kanal , a to bardzo duzo jeszcze jakby glowice z AEE zalozyl z wydechem to aex by naprawde dobrze jechal. Zreszta i tak jezdzi o niebo lepiej od 1.4 mono.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To ja mam jeszcze jedną propozycje do posiadaczy AEX, 5mm powiadasz.... Weź najpierw wyczyść swoje kolektory i znajdziesz swoje 5 mm
Auto które ma w kołach 200 - 250 tyś i nie była zdejmowana przepustnica a są tacy. To w samych kolektorach jest z centymetr nagaru i nie robi to żadnej różnicy w osiągach... Jeśli można napisać ze AEE z 75 PSami i to jeszcze w gazie to auto sportowo wyczynowe WRC...
Te samochody są do jazdy do pracy i na zakupy a nie krążowniki na polskich autostradach...
AEE i AEX to są bliźniacze silniki, w których różnica polega na dłuższym skoku tłoka i to w zasadzie tyle. Głowna różnica polega na oprogramowaniu sterownika AEX ma Boscha, a AEE - Magnet Marelli.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Auto które ma w kołach 200 - 250 tyś i nie była zdejmowana przepustnica a są tacy. To w samych kolektorach jest z centymetr nagaru i nie robi to żadnej różnicy w osiągach... Jeśli można napisać ze AEE z 75 PSami i to jeszcze w gazie to auto sportowo wyczynowe WRC...
Te samochody są do jazdy do pracy i na zakupy a nie krążowniki na polskich autostradach...
AEE i AEX to są bliźniacze silniki, w których różnica polega na dłuższym skoku tłoka i to w zasadzie tyle. Głowna różnica polega na oprogramowaniu sterownika AEX ma Boscha, a AEE - Magnet Marelli.
Pozdrawiam
PAPAYOS
-
- Forum Master
- Kontakt:
O tym jaki maja soft to ty mi nie musisz mowic, ja mialem takie 2 w rece org. 1 z mojego AEX a 2 z AEE tyle z urwanym dolem , po strzale gazowym, i jest roznca 5mm, o zadnych nagarach nie bylo mocy, ty poprostu musiales widzec ten sam kolektor o roznich nr. tak sie robi zaminiajac org. aEE na AEX gdzyz AEE jest nieosiagalny ,a jezeli jest to 400 conajmiejnnie twoje , a AEX za 100 lykniesz.