Nie chce odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic
Witam miałem problem zakfalifoakowaniem tego zapytanie i nie wiem czy dobrze to zrobiłem jak tak to przepraszam. A ten problem to golfikiem 3 silnik 1.8 66kW jakieś 90 kM, a mianowicie chodzi o pompkę paliwa tak bynajmniej jest moje zdanie. Samochód nie chce odpalic a czym to jest spowodowane nie wiem?? Wymieniłem Pompkę paliwową bo padła teraż słychac jak zaciąga ale auto kręci i nic paliwo tez jest wiadoma sprawa i nie wiem czego to wina jakie układ mam nie szczelny?? Odpala jak go zaciągnełem ale i tak nie chodzi jak powiniem wogóle nie trzyma obrotów, skaczą, a nawet gaśnie na gazie tylko obroty delikatnie skaczą ale chodzi. Może cos innego jest prodlemem może elektryka??
Nie chce odpalic
Zacznij od sprawdzenia układu zapłonowego - swiece tak jak napipsał kolega wyżej, palec rozdzielacza, kopułka i przewody. Kolejny krok to filtr paliwa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Nie chce odpalic
Świece mają zaledwie 2 miesiące iskra jes bo nie da rady utrzymac(sprawdzic) bo aż tak kopie, kopułka nowa. Filtr paliwa nowy nie jest ale podaje paliwo przedmuchałe, żeby sprawdzic pompka nowa.
Nie chce odpalic
po paluchach? przebiciedanio86 pisze:nie da rady utrzymac(sprawdzic) bo aż tak kopie
Nie chce odpalic
Przewody wysokiego napięcia do wymiany, przerabiane przeze mnie Ładnie to wieczorem wygląda, jeden odpala, drugi patrzy skąd iskry lecą, jak nie widac bierzesz sobie listewkę wbijak w koniec gwoździka , i dotykasz do przewodów, cewki, oglądasz efekty i masz winnego.
Nie chce odpalic
no ale auto nie odpala, więc co - wszystkie padły na raz?Wojtek-Ka pisze:Przewody wysokiego napięcia do wymiany,
danio 86, ja też walczę z nieodpalającym golfem. Napisałem post - tu dowiesz się, co masz do sprawdzenia:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=359237" onclick="window.open(this.href);return false;
Upewnij się, czy faktycznie to paliwo dochodzi do cylindrów:
czy czujesz benzynę w kabinie po kilku próbach odpalenia?
wyciągnij świece, wyczyść, wysusz i wkręć. Po kilku próbach odpalenia wyciągnij ponownie świece i sprawdź, czy są mokre od benzyny.
Będziesz wiedział, czy faktycznie paliwo jest dawkowane do cylindrów, bo to, że pompa paliwa działa, nie musi wcale tego oznaczać.
Nie chce odpalic
wystarczy że pał główny od cewkidenisz pisze:no ale auto nie odpala, więc co - wszystkie padły na raz?
Nie chce odpalic
ale autor napisał, że jest iskra na świecach (choć badanie przez stwierdzenie, czy kabel można utrzymać czy nie jest dość ekstrawagandzkie i nie do końca miarodajne), więc musiały by paść te od świec. Trudno sobie wyobrazić, że padają 2 czy 3 jednocześnie (choć na jednym garze raczej nie odpali)trollu pisze:wystarczy że pał główny od cewki
Napisałeś, że przerabiałeś temat. A co było nie tak? Auto w ogóle zapalało czy nie? Może ja się jednak mylę.
Ostatnio zmieniony śr paź 20, 2010 23:07 przez denisz, łącznie zmieniany 4 razy.
Nie chce odpalic
komputer niemal przy każdej usterce może być winny - to w końcu on steruje zapłonem. Dlatego też sprawdza się go na końcu, gdy już inne jest sprawdzoneadirol pisze:Może coś z "komputerem" Czy tak samo zachowóje się zimny i gorący?
zimny/gorący??? Autorowi postu auto po prostu nie chce odpalić, to jak ma sprawdzić na gorącym?
Re: Nie chce odpalic
Przecież pisze że odpaladanio86 pisze: Odpala jak go zaciągnełem ale i tak nie chodzi jak powiniem wogóle nie trzyma obrotów, skaczą, a nawet gaśnie na gazie tylko obroty delikatnie skaczą ale chodzi.
Nie chce odpalic
"odpala jak go zaciągnołem" - tzn odpala na holu, na popych. Po czym autor pisze, że po daniu gazu gaśnie.adirol pisze:Przecież pisze że odpala
Kurcze, a może to ja coś źle przeczytałem. Cholera późno już, można się pomylić,