1.8 rp zimny nie chodzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.8 rp zimny nie chodzi
witam mam problem z moim 1.8rp . Na zimnym silniku po kilku godzinach postoju odpali czasem chwile chodzi a czasem od razu gasnie i już nie chce odpalić tak jakby go zalewalo nierówno chodzi, czujnik niebieski nowy czerwony dobry(przejście ma caly czas?) pompka paliwa działa , regulowałem tps i trochę lepiej rano zapalil i chodzil normalnie ale w pracy już nie odpalil . wiem ze tego trochę jest ale nic konkretnego nie znalazlem
1.8 rp zimny nie chodzi
TPS się czyści, a nie tylko reguluje. Najlepiej podepnij pod vaga i będzie wiadomo od razu.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Re: 1.8 rp zimny nie chodzi
Rp-k niema vaga tylko diagnostyczne. I nie wiem co jest wczoraj chodzil ladnie dzis odpalil i zgasl i nie chodzi
zmienilem rozpylacz i jakby troche lepiej ale to nie to. troche kopci na czarno co to moze byc? jak dodam gazu wejdzie na obroty a jak spada to go przydlawi za duzo paliwa jaby dostawal. paliwo dochodzi tps ustawiony z forum..
1.8 rp zimny nie chodzi
Może być uwalona sonda lambda. Odepnij ją, zresetuj kompa i zobacz czy coś się zmieni
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
witam. dzis rano nie moglem znow odpalic ale po pracy odpalil normalnie czy ma znaczenie ze stal na mocnym sloncu?