problem z obrotami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z obrotami
Witam mam golfa II 1.6 problem polega na tym że od momentu odpalenia silnika auto cały czas ma wysokie obroty tak jakby ssanie nie przestawało chodzić. Może ktoś wie o co chodzi, wszędzie czytam o skokach obrotów i gaśnięciu silnika a u mnie nic takiego się nie dzieje ale strasznie duże ma spalanie paliwa. Z góry dziękuje za pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.
problem z obrotami
pepa2001, zacznij od napisania co masz pod maską, typ silnika lub gaźnika, na forum znajdziesz o co chodzi.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
problem z obrotami
sprawdzić nastawnik przepustnicy.. biała grucha ze spręzyną po prawej.. sprawdz czy po wyłączeniu silnik i odczekaniu 5sekund gruszka wypuszcza podciśnienie i się rozpręza.. sprawdz podcisnienia węzyków.. wyjmij jeden z węzyków tej gruszki, ten co nie idzie do filtra tylko do gaźnika i zassij ustami powietrze i sprawdz czy ta gruszka trzyma podciśnienie czy możesz sobie ssać aż do śmierci... jak tak bedzie gruszka do wymiany..
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
problem z obrotami
- najpierw trzeba podłączyć zasilanie pod jeden z elektrozaworów. Tematów na forum było bardzo dużo.pepa2001, poszukaj na forum o nierównych obrotach PN z gaźnikiem 2ee. Wszystko na forum zostało opisane - sprawdzenie nastawnika i innych elementów.Johnatan pisze:wyjmij jeden z węzyków tej gruszki, ten co nie idzie do filtra tylko do gaźnika i zassij ustami powietrze i sprawdz czy ta gruszka trzyma podciśnienie czy możesz sobie ssać aż do śmierci... jak tak bedzie gruszka do wymiany..
problem z obrotami
witam panowie jestem nowy i zielony co do forum wiec prosze o wyrozumialosc co do miejca zamieszczenia mojego pytania a mianowicie potrzebuje szczemat podcisnien do passata b3 2.0 16v 9A mam dziwna wskazania co do spalania na mfa czasem skacza obroty no i mam 3 wolne miejsca na wezyki podcisnienia jedna w podstawie filtra powietrza i dwa w gumie pod spodu przed sama przepustnica chce zrobic z tym porządek ale potrzebuje schemat jesli ktos ma i moze podeslac to bardzo bede wdzieczny pzdr
golf das auto.
problem z obrotami
mam to samo w moim, u mnie jest tak że jak stoisz w korku i zablokuje go na obrotach i zrobi sie strzał z zapłonu to obroty spadają a silnik zaczyna falować