Jetta Mk2 Przerobka na K-jet
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kolego, K-Jetronic nie jest najprostszym i najmniej awaryjnym układem wtryskowym, nie wiem, czy warto..
Wiem Ze nie jest łatwy ale dam rade ^^ Tylko czy kolektor ssacy podejdzie Bo mysle o turbo i na tym smiesznym gazniku to nic nie zrobie
Korekto nic Ci nie da. Ale zdaje się, że podejdzie. Uszczelka pod niego jest taka sama jak w innych gaźnikowcach. Musiałbyś całą głowicę przełożyć bo to w niej są gniazda wtryskiwaczy.
Nie wiem czy jest sens iść w k-jetronic. Oprócz układu wtryskowego z rozdzielaczem paliwa musisz mieć pompę paliwa z k-jeta. Ona jakieś zdrowe ciśnienie podaje na rozdzielacz ale z głowy nie powiem.
Nie znam się na uturbianiu silników ale może być problem z wysterowaniem tego. Przepływomierz w k-jecie jest elementem rozdzielacza paliwa z tego co kojarzę.
Nie wiem czy jest sens iść w k-jetronic. Oprócz układu wtryskowego z rozdzielaczem paliwa musisz mieć pompę paliwa z k-jeta. Ona jakieś zdrowe ciśnienie podaje na rozdzielacz ale z głowy nie powiem.
Nie znam się na uturbianiu silników ale może być problem z wysterowaniem tego. Przepływomierz w k-jecie jest elementem rozdzielacza paliwa z tego co kojarzę.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... olf+1%2C8T" onclick="window.open(this.href);return false;edi009 pisze:Bo mysle o turbo i na tym smiesznym gazniku to nic nie zrobie
Jak już szaleć...