Falujące obroty na benz.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Falujące obroty na benz.
Od pewnego czasu na benzynie falują obroty pomiędzy 900-1000 ..na LPG chodzi równo ..i przy odpalaniu dymi ..później podczas jazdy już nie...co może być nie tak?? silnik 1.8 RP.
[MK2] Falujące obroty na benz.
jezeli na zimnym ci falują obroty to może być to czujnik temperatury ten niebieski na króćcu, może tez silnik krokowy albo wiele innych rzeczy, sam mam podobny problem i nie doszedłem jeszcze do rozwiazania
Re: [MK2] Falujące obroty na benz.
Witam,
Mam golfa II 1.8 90KM i mam coś podobnego. Podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła silnik nie schodzi z obrotów - zatrzymuje się w okolicy 1500 - 2000. Na początku jazdy kiedy silnik jest jeszcze zimny jest ok - obroty schodzą do ok900-1000, później jakieś 1200 a po rozgrzaniu jest jak wcześniej pisałem. Czasem uda się zbić z obrotów lekko poklepując pedał gazu. Miał ktoś z Was podobny przypadek i wie jaka jest tego przyczyna?Nie jest to czujnik temperatury bo wymieniłem.
Mam golfa II 1.8 90KM i mam coś podobnego. Podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła silnik nie schodzi z obrotów - zatrzymuje się w okolicy 1500 - 2000. Na początku jazdy kiedy silnik jest jeszcze zimny jest ok - obroty schodzą do ok900-1000, później jakieś 1200 a po rozgrzaniu jest jak wcześniej pisałem. Czasem uda się zbić z obrotów lekko poklepując pedał gazu. Miał ktoś z Was podobny przypadek i wie jaka jest tego przyczyna?Nie jest to czujnik temperatury bo wymieniłem.
-
- Nowicjusz
[MK2] Falujące obroty na benz. czy
witam tez mam podobny problem tzn na zimnym zapali i pracuje wszystko ok ale gdy chce ruszyc to wtedy zaczyna mi przerywac obroty spadają i wzrastaja dodam gazu to obroty podchodza do gory by za chwile spac albo czasem silnik przestanie pracowac i od nowa musze krecicczy ktos podpowie pomoże mam silnik 1,8 benzyna gaz 1991 r