Zbyt wysokie obroty po wyczyszczeniu przepustnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam! Wczoraj wyczyściłem przepustnice, była cała zasyfiona. Po złożeniu obroty na biegu jałowym i podczas jazdy są bardzo wysokie (na oko ok. 2000rpm).
Teraz pytanie co zrobić żeby ustawić tą przepustnicę aby silnik pracował normalnie?
MKII 1.3 wielopunkt
Teraz pytanie co zrobić żeby ustawić tą przepustnicę aby silnik pracował normalnie?
MKII 1.3 wielopunkt
- Paweł Marek
- V.I.P.
Masz wkręt regulacyjny, zmniejsz nim jej uchylenie po prostu. Ale najpierw skontroluj zawór podnoszący obroty biegu jałowego zimnego silnika, czy się zamyka po rozgrzaniu prądem, czy niema przepalonej grzałki, czy dostaje napięcie po zapłonie. Jest pod kolektorem, szczegóły wyszukiwarką znajdziesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja bym proponował nic nie regulowac ,tylko szukac nieszczelności,lub błędu jaki popełniłeś przy montażu.
-
- Użytkownik
Re: Zbyt wysokie obroty po wyczyszczeniu przepustnicy
Właśnie coś takiego podejrzewam, że coś jest źle złożone. Bo po czyszczeniu ok, mogą obroty wzrosnąć ale nie 2krotnie. Jutro już jestem umówiony ze znajomym mechanikiem to rozbierzemy to i popatrzymy co w trawie piszczy. Bo w nowszych samochodach jest coś takiego jak adaptacja. A w tym silniku nie mam pojęcia czy to ma się jakoś samo uregulować czy coś jest nie tak, stąd ten wątek na forum
kolega Paweł Marek, mowi dobrze . . ja u siebie po czyszczeniu mialem ponad dwu krotnie wieksze obroty na wolnych . . srobka regulacyjna i heja . .
- GTI EDITION -
-
- Użytkownik
Re: Zbyt wysokie obroty po wyczyszczeniu przepustnicy
Dzięki! Koło południa się pobawiłem śrubą bo i tak musiałem jechać do miasta a szkoda było mi sprzęgła i uregulowałem obroty. Jutro jeszcze skoczę do kumpla żeby mi oblukał czy wszystko jest wporządku i heja
witam mam ten sam probem tylko że ja juz tej śróbki bardziej niemoge wkrencić a obraty dalejś wysokie!!!????????? i co wy na to
- Paweł Marek
- V.I.P.
nigaz 1.3 czytaj drugie zdanie w moim pierwszym poście z tego tematu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.