mk2 do czego ten czujnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeszcze jedno pytanko co do sondy lambada czy odłączenie jej na zapalonym silniku ma jakieś skutki? typu silnik zgaśnie albo coś.
u mnie w golfie jak odłącze sąde to silnik zaczyna trochę bardziej nierówno pracować,ale ja mam sąde napewno do wymiany.
Witam. Własnie jestem po wymianie sądy lamda (bosch) i po wymianie autko jeździ aż miło po nagrzaniu silnik pracuje równo ale pozostał jeszcze jeden problem,falujące obroty na zimnym silniku i zauważyłem że zaraz po odpaleniu silnik pracuje równo dopiero jak włacze jakiś odbiornik prądu lub ruszę kierownicą wtedy zaczyna falować co może być przyczyną? Dziękuje koledze ozzy1979 twoja diagnoza z sądą lambda była od początku słuszna.
Miło, że mogłem pomóc - gdybyś mnie posłuchał na samym poczatku to już od dawna byś cieszył się sprawnym autemparys2007 pisze:Dziękuje koledze ozzy1979 twoja diagnoza z sądą lambda była od początku słuszna.
teraz powinien palić średnio 8/100 w cyklu mieszanym. Rura wydechowa ma byc czysta, ew. z delikatnym nalotem sadzy na palcu.
Witam ponownie.Długo się nie nacieszyłem moim golfikem znowu się zaczeły problemy z obrotami po uruchomieniu silnika obroty falują że prawie silnik gasnie do tej pory po wymianie sądy lambda chodził jak zegarek i znowu coś go boli jak obroty się ustabilizują to już idzie jechać,co tym razem mogło się popsuć? dołączam link do you tube możecie zobaczyć jak to wygląda.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;