Problem z odpalaniem jak zimny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ale mam jeszcze jedno pytanie czy to na przyklad moze byc wina pompy paliwa?
jeśli to by była pompa to byś miał problemy nieżalenie od tego czy zimny czy ciepły mógłby nie mieć mocy albo coś nie wymyślaj za dużo i wymień czujnik a potem się będziesz martwi pompą
no spoko to jak narazie dzieki bardzo za pomoc odezwe sie po wymianie a macie moze jakies przykladowe czujniki z allegro?
Fajnie ze ktos mi powiedzial ze ten czujnik jest pod cisnieniem wody z chłodnicy:( caly sie oblalem, Ale zobaczymy jutro rano czy bedzie normalnie odpalał
no i dalej mam ten sam problem, moze sprawdzic kopułke i palec zaplonowy z ciekawosci?
jak go zimnego odpale za ktoryms tam razem to z tumika leci woda i wtedy zalapie zeby odpalil, co jest powodem?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
eh.. może być:
czujnik
przepływomierz
nieszczelny dolot
grzałka powietrza dodatkowego (jak zwał tak zawał)
pompa paliwa (jedna z dwóch)
wtryskiwacze
filtr paliwa
sonda labmda
kable i świece
czasami odma zapchana
chyba to wsio co polecam sprawdzić a wszystko masz na forum średnio co tydzień po dwa tego typu posty są
sprawdzisz to bedziesz wiedzieć
pozdrawiam
czujnik
przepływomierz
nieszczelny dolot
grzałka powietrza dodatkowego (jak zwał tak zawał)
pompa paliwa (jedna z dwóch)
wtryskiwacze
filtr paliwa
sonda labmda
kable i świece
czasami odma zapchana
chyba to wsio co polecam sprawdzić a wszystko masz na forum średnio co tydzień po dwa tego typu posty są
sprawdzisz to bedziesz wiedzieć
pozdrawiam
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Gadatliwa bestia
powiem ci że puki co możesz przed zapalaniem przekręcić 3 razy kluczyk (przekręcasz włącza pompa i wyłącza się przekręcasz.... i tak 3 razy) powinien zapalać
aaa znajomemu w skodzie (też 1.3) poszedł czujnik położenia przepustnicy możesz go sprawdzic ja się też za to planuję kiedyś zabrać tyle że u mnie na LPG nie ma problemów a ty masz tylko benzynkę
aaa znajomemu w skodzie (też 1.3) poszedł czujnik położenia przepustnicy możesz go sprawdzic ja się też za to planuję kiedyś zabrać tyle że u mnie na LPG nie ma problemów a ty masz tylko benzynkę
No Ale widze ze autka mamy takie same silnik ten sam typ a pojemność taka sama i nie Miales podobnych problemów jak moj?
-
- Gadatliwa bestia
do tej pory mam tyle że u mnie stało się to po założeniu LPG... i stwierdziłem że da się z tym żyć bo po przełączeniu gazu auto nie ma problemów (co prawda palę go zawsze na benzynie ale kluczyk 3 razy po zapaleniu troszkę gazuję i przełączam na LPG) jadę w zimie czekam chwilkę po zapaleniu dłużej i jadę na benzynie jak dojadę do wyjazdu problem znika potem po zagrzaniu lekkim(żeby miksera nie mroziło) przełączam na LPG
jak byś miał jeszcze LPG do pewnie byś też się przyzwyczaił
jak byś miał jeszcze LPG do pewnie byś też się przyzwyczaił
-
- Gadatliwa bestia
no to ja bym sprawdził pompy i czy nie masz wycieków a potem resztę ewentualnie filtr przy pompie koło koła wymień nie zaszkodzi (tylko popatrz jak był założony stary żebyś nie założył na odwrót)