Golf Mk2 nie odpala na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z moim golfem mk2 1.8 na monowtrrysku. niie odpala wgl na benzynie. jak był gaz to normalnie na gazie odpalał. natomiast ostatnio mechanik dosłownie wyrwa ł instalacje gazowa i teraz mam problem. Co robic? Pompa paliwa jest ok filtr paliwa jest ok
Prawie nic nie napisałeś i ktoś ma Ci pomóc.
Masz ciśnienie paliwa? Czy pompa paliwa w ogóle się odzywa?
Masz ciśnienie paliwa? Czy pompa paliwa w ogóle się odzywa?
Pewnie mechanik nie podłączył zasilania na wtrysk. W instalacji gazowej po przełączeniu na lpg automatycznie rozłączany jest wtryskiwacz, jeżeli mechanik "wyrwał"instalację to na pewno zrobił przerwę w zasilaniu wtryskiwacza. Zobacz wiązkę idącą do wtrysku czy nie ma urwanych przewodów.
pompa dobrze działa a cisnienie paliwa przy wtrysku nie sprawdzałęm. pompa daje dobre cisnienie bo pompe sprawdzałem. wiazka jest wszystko ok
Zdejmij plastikową pokrywę na wtrysku, poproś kogoś żeby kręcił rozrusznikiem a Ty zobacz od góry czy wtryskiwacz podaje paliwo.
To nie dochodzi Ci napięcie na wtrysk na bank jest przerwa na wiązce do wtrysku.