Witam
Jestem tu nowy i potrzebuje jakiejś rady, ponieważ ja już rozkładam ręce.
Mam golfa jak w temacie 1.3 NZ (chyba tak) jedynie wiem, że to pełny wtrysk. Wszystko było dobrze dopóki nie nastały mrozy na dworze. Przestał palić na lpg. Na benzynie nie jeździ ponieważ przepływomierz jest do wymiany. Oczywiście bez problemu palił na lpg i w te mrozy. Teraz tylko pali na benzynie i lpg jak sie go bierze plakiem w ten wtrysk co wygląda jak gaźnik? jestem początkujący więc wybaczcie ;/ Wymieniłem przewody, świece, nowe aku, czyściłem wtryski oraz przy okazji wymieniłem oringi na nich, a on dalej to samo. Masa na silniku jest zrobiona od nowa jak i przewód prądowy aku - rozrusznik. Może być przyczyną, że w sylwestra odpiąłem komputer i podłączyłem spowrotem? było wtedy takie cykanie przy kreceniu rozrusznikiem ale ustało i chodził normalnie. Może nie zrozumiale napisałem i nie w tym dziale więc proszę mnie poprawić i z góry dziękuje.
PS. przy okazji zauważyłem że kolektor ssący jest cały w nagarze w środku -.-
1.3 NZ nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.3 NZ nie pali
W mrozy odpalałeś na gazie? O_O
Pewnie parownik uj strzelił.
Pewnie parownik uj strzelił.
Powoly, bo się rozpierdoly...
Re: 1.3 NZ nie pali
" onclick="window.open(this.href);return false;
tak to aktualnie wygląda, na benzynie
tak to aktualnie wygląda, na benzynie
1.3 NZ nie pali
a kolega zauważył że kontrolka od oleju się nie pali przy przekręceniu kluczyka? walnięta dioda czy w ogóle czujnik nie podłączony ?