probem z falujacymi obrotami na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wiam mam problem z obrotami w golfie mk2 1.8 (90)km rp na zimnym silniku prcuje dobrz choc mo dosyc wysokie obroty (1100) ale pozniej obroty spadaja i zaczynaja falowac od 400 do 1000 jak przełaze go na gaz to pracuje normalnie tylko z rury wydechowej raz po raz strzela jakby niedopalał prosze o pomoc i z gory dziekuje
Re: Odp: probem z falujacymi obrotami na benzynie
miałem ten problem w mk3,a dokładnie zimny silnik 400obrotow i gaz dodawany aby nie zgasł a po zagrzaniu falowal, wymieniłem przepustnice z silnikiem krokowym i wszystko w normie, spróbuj tego samego
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ja bym proponował zająć się silnikiem krokowym bo to on jest odpowiedzialny za obroty. odepnij silnik krokowy i odpal samochód na benzynie i zobacz co się będzie działo czy obroty dalej będą falować czy przestaną. Miałem to samo w swoim mk2 1.8 PB 112km
ok dziekuje za rady teraz bede sprawdzał jak cos pomoze to bedzie dobrze jak nie to bedzie trzeba chyba wymienic połowe auta
Mnie też to przerażało na początku, ale w cale nie jest to takie straszne :]