Zmiana kolektora wydechowego RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Czy jest możliwość przełożenia jakiegoś innego kolektora do silnika 1.8 RP który nie będzie na te cholerne klamry tylko normalnie będzie można skręcić tłumik do kolektora??
-
- Mały gagatek
prawdopodobnie z silnikow 1.8 golf 3 lub vento.tam sa flansze skrecane jedno lub dwururka
Albo z toledo. Ale klamry nie są takie złe. Jak się znajdzie odpowiedni sposób, to zakładanie trwa szybciej niż przykecenie 4 śrub
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Wyspawałem sobie urządzenie do tych klamr ale gwint sam schodzi z niego pod jego naprężeniem. Wole jednak te 4 śruby;P
Ja zakładałem klamry 2 grubymi śrubokrętami - pierwszą nie problem zapiąć, a żeby założyć drugą, brałem kawałek deseczki, zapierałem o kata, żeby kołnierz doszedł, a potem od góry:
Klamrę zakładamy od dołu, przez górę przekładamy 1. śrubokręt (prostopadle do silnika) i zapieramy o 2. A drugi opieramy o kołnierz, równolegle do silnika i mamy dźwignię, którą naciągamy klamrę.
Klamrę zakładamy od dołu, przez górę przekładamy 1. śrubokręt (prostopadle do silnika) i zapieramy o 2. A drugi opieramy o kołnierz, równolegle do silnika i mamy dźwignię, którą naciągamy klamrę.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.