1.8 mfa pomocy!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.8 mfa pomocy!!!
Witam, mam problem z moim mk2 1.8 mfa. Otóż kupiłem go niedawno za śmieszna kasę, autko jest na gazniku, i na ciepłym silniku pracuje nierówno. Mam też problem w czasie jazdy, silnik tak jakby przygasa, ale nie gaśnie i strasznie szarpie. O silnik chyba nikt nie dbal proszę o pomoc:(!!!
1.8 mfa pomocy!!!
Na początek sprawdź wężyki podciśnieniowe na gaźniku czy nie są popękane bo to moze byc przyczyną falowania obrotów, no i do sprawdzenia jest też ukłąd zapłonowy a szczególnie przewody WN czy nie mają przebicia, u mnie włąsnie to było przyczyną przygasania i szarpania silnika podczas jazdy.
-
- Nowicjusz
1.8 mfa pomocy!!!
Dzięki za rade, a czy przykładowo wymiana kopułki i rozdzielacza mogła by coś dać? I z którego miejsca wychodzą przewody ciśnieniowe di gaźnika?
1.8 mfa pomocy!!!
Jeśli kable WN mają przebicie, to wymiana palca i kopułki nic nie dadzą. A podciśnieinia sam znajdziesz.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
1.8 mfa pomocy!!!
Zdejmij filtr powietrza z obudową i tam są wężyki podciśnienia. Najpierw sprawdź przewody zapłonowe.