gaźnik 2E
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gaźnik 2E
Witam, mam gaźnik pierburg 2EE mechanicy powiedzieli mi ze muszę wymienić gaźnik na zwykły, prosty pierburg 2E tylko nie wiem który, mówili że bez wężyków podciśnienia, nastawnika przepustnicy i tej całej elektroniki, elektrozaworów.
Moje pytanie czy pierburg 2E ma ssanie automatyczne i który to jest ten prosty gaźnik, bo jest ich trochę a każdy inaczej wygląda.
Moje pytanie czy pierburg 2E ma ssanie automatyczne i który to jest ten prosty gaźnik, bo jest ich trochę a każdy inaczej wygląda.
gaźnik 2E
no własnie dzisiaj odebrałem samochód, mechanik powiedział że ten co mam czyli 2EE jest do wyrzucenia i mówił żebym kupił 2E prosty gaźnik i będzie o wiele lepszy, tylko czy z silnika 1,3 do 1,6 będzie pasował?
kacper możesz wysłać fotki swojego gaźnika, tak żebym wiedział jaki kupić, bo różne rodzaje są.
Może wiecie kto ma sprzedać tanio i sprawny gaźnik 2E
kacper możesz wysłać fotki swojego gaźnika, tak żebym wiedział jaki kupić, bo różne rodzaje są.
Może wiecie kto ma sprzedać tanio i sprawny gaźnik 2E
gaźnik 2E
dzięki, miałbym do ciebie jeszcze jedną prośbę, czy mógłbyś zmierzyć suwmiarką, jaka jest średnica na górze gaźnika, ten kołnierz, żeby mi mikser gazu wszedł.
Powiedz mi jaki masz silnik, i jak się przykręca obudowę filtra na gaźnik, bo widzę śruby.
Powiedz mi jaki masz silnik, i jak się przykręca obudowę filtra na gaźnik, bo widzę śruby.
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
gaźnik 2E
Odkręcasz nakrętki M5 zaznaczone na biało mazakiem , nie mówiąc o odłączeniu gumowego węża co idzie do kolektora i inne tam i ściągasz całą obudowę filtra . Wymiar kołnierza gaźnika jest 92,8 a głębokość 14 milimetra . Sanie mam automatyczne regulowane za pomocą śrubki z drobnym gwintem . Sanie działa za pomocą sprężyny biometalicznej przez którą przepływa płyn chłodniczy . Obroty gaźnika też można regulować . Silnik mam 1,3 .
Ostatnio zmieniony ndz cze 16, 2013 13:02 przez kacper13, łącznie zmieniany 1 raz.
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
gaźnik 2E
Sorki pomyliłem się z nakrętkami nie M8 tylko M5 już poprawiam w poście wyżej . Tego to Ci nie powiem czy pasuje , ale wsadzają inne gaźniki i im to działa . Spróbuj poszukać na necie lub tu czy trzeba coś przerabiać . Powodzenia.