Założenie Digifanta z KE-Jetronic.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

WujekKieł
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: WujekKieł » wt mar 26, 2013 20:37

Witajcie. Szykuję się do zmiany wtrysku KE-Jetronic na Digifant. Mam Golfa GTI z 91 roku FIre and Ice z silnikiem PL 129 koni. Więc jeśli można was prosić co muszę zrobić żeby zrobić takie modyfikacje? Co trzeba przygotować? Jak trudne to jest? Ile czasu trzeba przyjąć na to? Którego Digifanta polecacie? Jestem nowy na forum i możliwe że nie do wszystkiego mam jeszcze dostęp więc mogłem nie znaleźć wcześniej utworzonych tematów na ten temat. Z góry dziękuję. :)

ozzy1979

Re: Założenie Digifanta z KE-Jetronic.

Post autor: ozzy1979 » wt mar 26, 2013 21:05

Że się tak zapytam, to po jaką cholerę chcesz zamieniać bardzo dobry układ wtryskowy na inny?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr mar 27, 2013 00:10

WujekKieł, nie denerwuj się ale grzecznie odsyłam cię do działu speed, 16V , masz tam to wszystko opisane co i jak, poza sprawa mechaniczną co jest w miarę proste dowiesz się że trzeba by przestroić sterownik na odpowiednie dawkowanie paliwa bo digi z mk2 były na 8v 100-pare koni. , i jaki to sterownik powinien być.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

WujekKieł
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: WujekKieł » śr mar 27, 2013 22:40

Po taką że mój nie działa... Ni cholery nie rusza. Dziwnie wchodzi, nie wkręca się, wrzuca zbyt dużo benzyny przez co jej nie spala, wolne obroty ma w zakresie 400-600 obr/min. Samochód stoi i stoi. Nie denerwuję się :) Już się nadenerwowałem nim więc zyskałem dużo cierpliwości.

GolfSztrom2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: GolfSztrom2 » śr mar 27, 2013 23:15

Witajcie. Też mam problem z Moim KE-Jetronic. Na Benzynie nie jedzie. Ciężko ma z odpaleniem nie wkręca się na obroty krztusi się. Wlewałem już jakiś środek, który miał przeczyścić układ paliwowy ale nic nie pomogło. Może regeneracja rozdzielacza paliwa? Robił to ktoś kiedyś?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw mar 28, 2013 00:29

możesz podzwonić np tu http://www.pierburg.org/" onclick="window.open(this.href);return false; czy do Gładyska ale nikt już chyba nie zrobi regeneracji rozdzielacza. Niestety albo LPG albo wtrysk mechaniczny. zabezpieczenia działają ale nie na 100 procent. Przekładka na digi wchodzi w gre

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ozzy1979

Re: Założenie Digifanta z KE-Jetronic.

Post autor: ozzy1979 » czw mar 28, 2013 07:03

a ja dodam, że nie da się zagazować poprawnie wtrysku mechanicznego. Gaz i wtrysk mechaniczny zawsze kończy się uszkodzeniem rozdzielacza paliwa (zostaje on bezpowrotnie zatarty) albo w końcu wybuchem w dolocie i rozwaleniem przepływomierza.
http://www.volvo-off.pl/Dlaczego_wtrysk ... walny.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”