Golf II skaczace obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II skaczace obroty
Witam !!
Posiadam golfa II 1.6 benzyna w automacie.
Mam problem z obrotami silnika. Po odpaleniu auta na zimnym lub rozgrzanym silniku obroty rosna i po chwili maleja i tak caly czas rosna maleja.
Jesli ktos wie jak moge poradzic sobie z tym problemem prosze o porady.
Z gory dziekuje !!:P
Posiadam golfa II 1.6 benzyna w automacie.
Mam problem z obrotami silnika. Po odpaleniu auta na zimnym lub rozgrzanym silniku obroty rosna i po chwili maleja i tak caly czas rosna maleja.
Jesli ktos wie jak moge poradzic sobie z tym problemem prosze o porady.
Z gory dziekuje !!:P
Golf II skaczace obroty
Jeśli masz PN-ke z gaźnikiem Pierburg 2ee to poczytaj sobie o tym gaźniku tematów na ten temat było od groma... silnik krokowy, nastawnik biegu jałowego etc., etc. ...
Golf II skaczace obroty
Dzieki za info. naczytalem sie sporo na temat tego gaznika i jedynym rowiazaniej jest chyba regeneracja i bedzie git
-
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Golf II skaczace obroty
Witajcie.
Od wczoraj walczę z moim Golfem... Pojawił się dziwny problem. Mianowicie gdy odpalę pochodzi on jakąś minutę po czym z okolicy gaźnika(po stronie skrzyni biegów) pojawia się dźwięk (coś jakby zwarcie?) auto zaczyna przygasać, nie reaguje na gaz aż w końcu gaśnie. Ponowna próba odpalenia mija się z celem. trzeba poczekać ok 2-4min i wtedy auto zapala bez problemu, ale akcja się powtarza... Gaźnik oglądałem z każdej strony, wszystkie kable i wężyki są na miejscu i wydają się ok.
Proszę o pomoc, bo w tej chwili zostałem bez auta...
Od wczoraj walczę z moim Golfem... Pojawił się dziwny problem. Mianowicie gdy odpalę pochodzi on jakąś minutę po czym z okolicy gaźnika(po stronie skrzyni biegów) pojawia się dźwięk (coś jakby zwarcie?) auto zaczyna przygasać, nie reaguje na gaz aż w końcu gaśnie. Ponowna próba odpalenia mija się z celem. trzeba poczekać ok 2-4min i wtedy auto zapala bez problemu, ale akcja się powtarza... Gaźnik oglądałem z każdej strony, wszystkie kable i wężyki są na miejscu i wydają się ok.
Proszę o pomoc, bo w tej chwili zostałem bez auta...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Golf II skaczace obroty
Pomoc może będzie jeśli napiszesz co masz pod maską, chodzi o typ silnika lub gaźnika(pierburg 2E2 lub 2EE) gogiel pomoże po fotkach rozpoznać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Golf II skaczace obroty
Nikt nic nie wie?
Mogę nagrać film jak silnik się zachowuje, jak ma to coś pomóc.
Mogę nagrać film jak silnik się zachowuje, jak ma to coś pomóc.