gasnie mi silnik podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. mam problem taki jak w temacie a mianowicie gasnie mi silnik podczas jazdy. dodam ze wymienilem podstawe gaznika, przewody paliwowe, filtr, swiece, wyczyscilem i wyregulowalem gaznik(to u fachowca). silnik od golfa 2 1.3 na gazniku webbera. prosze o pomoc:(
- Paweł Marek
- V.I.P.
gaśnie i co dalej, odpala od razu? Platynki (przerywacz) wyregulowałeś?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jak zgasnie to chwile pochechla i odpala, doslownie z 15-20s. tak regulowalem. ale najdziwniejsze jest to ze czasem przejade 5-10 km i sie to zaczyna a czasem wystarczy 500m:(
Re: gasnie mi silnik podczas jazdy
A działo się tak przed tymi naprawami i regulacjami .Jeśli tak to może by układ paliwowy wyczyścić a dokładnie to smok ze zbiornika.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Cięzko na chwilę obecną coś konkretnego przewidywać, ale wstępnie badaj pod kątem czy jest iskra w momencie jak pojawia się problem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jakie są objawy podczas gaśnięcia? gaśnie od razu i nie reaguje na gaz, czy tez po zmniejszeniu gazu jeszcze troszkę dycha?
Jestem Jaki Jestem...
Ja miałem kiedys taki przypadek, że platynki nie zawsze zwieraly sie dokładnie. Szczególnie po regulacji przerwy bez czyszczenia powierzchni z nalotu/nadpaleń. Także proponuje to sprawdzić.