Brakuje paliwa...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

grabson121
Nowicjusz
Nowicjusz

Brakuje paliwa...

Post autor: grabson121 » pn paź 24, 2011 09:46

Witam,
Golf mk2 silnik 1.8 PF.
Zalany caly bak benzynki, wskazowka podczas jazdy normalnie spada ii nic się nie dzieje, tylko gdy już dojdzie do białej kreski pomiedzu polowa a rezerwa to zaczyna juz silnik oznajmowac ze brakuje paliwa, zaczyna go poszarpywac a nawet potrafi zgasnac. Spuszczalem paliwo bo na oko ciezko jest oszacowac ile jescze jest, spuscilem i bylo ponad 15 litrow, nie spuszczalem do konca..
W czym moze tkwic problem ???
Szukalem na forum czegos podobnego i nic nie znalazlem..

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Brakuje paliwa...

Post autor: majekMK2 » czw paź 27, 2011 22:54

szwagier w swom golfie ma to samo ma silnik RP juz wszystko sprawdziłem i nie wiem co jest grane u niego kiepsko chodzi przerywa jak jest około 10 litrów rezerwa prawie

Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Obrazek

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Brakuje paliwa...

Post autor: Johnatan » czw paź 27, 2011 23:22

A może panowie filtr paliwa o którym nikt nie wie pod podłogą auta ? Im wiedzej paliwa tym większe ciśnienie na otwór wylotowy z baku... choć węzyk wychodzi górą wiec to nie ma nic w spólnego ale może to byc to.
Też może być tak że smok baku jest zbudowany z dwóch elementów. Które są na spręzynie. Gdy jest dużo to ten element łączenia ssie paliwo i ssie dobrze. jak jest mało to ssie tam gdzie z założenia we fabryce ma ssać ale przepuszcza lewym powietrzem na tym łączeniu.Nie wiem jak w PF ale jak masz pompe w baku to moze jest gdzieś nie szczelna.. Wlej byne we wiadro, kup przeźroczyste węzyki ok 4m. połącz węze w bagażniku z tymi co kupiłeś i zamontuj na końcu tych dwóch węzykó smok w baku. włóż go we wiadro i odpal fure. Jak masz pompe paliwa to daj tam 12V i bedzie git. Fura chodzi, teraz wkładaj smok w benzyne na same dno, jakby byłą pełny. i wykładaj w góre tak aby sitko było tylko zalane byną.. Obserwuj co sie dzieje w weżykach, czy leci samo paliwo czy paliwo z powietrzem. jak z powietrzem w jakimś momencie to moze być twój problem. Lub tak jak móiłem filtr paliwa.
Obrazek

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

grabson121
Nowicjusz
Nowicjusz

Brakuje paliwa...

Post autor: grabson121 » pt paź 28, 2011 21:44

Filtr paliwa jest nowka sztuka, podejzewam wlasnie teraz ze moze cos byc z pompa paliwa tak jak mowisz, bo wlasnie zazwyczaj tak sie dzieje jak jest polowa zbiornika, ale tez nie zawsze :-(

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Brakuje paliwa...

Post autor: Johnatan » sob paź 29, 2011 00:38

Zrób mój szybki test i wszystko bedziesz wiedział czy podbiera powietrze, zapowietrzony układ to oczywiśie spadek cisnienia. Mozesz też również od razu dmuchnąć w otwór tłoczny i szukać bompelków.. troche mydła i wody i pasówka.. nie moze sie bomblić nigdzie obok pompy. Pozdro

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”