Silnik przygasa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pancerniak665
- Użytkownik
Silnik przygasa
kolego twoje brzeczenie jest normalne i występuje przy dłuższym załączeniu się kontrolki na liczniku. Brzeczek działa czyli licznik masz ok
Generalnie brzęczek jest po to aby ślepemu kierowcy dać sygnał że coś się dzieje z jego bolidem.
Co do twojego pytania.
Jak miałem nz-ta była taka sytuacja. Wymiana czujnika temp (chyba niebieski) pomogła
Generalnie brzęczek jest po to aby ślepemu kierowcy dać sygnał że coś się dzieje z jego bolidem.
Co do twojego pytania.
Jak miałem nz-ta była taka sytuacja. Wymiana czujnika temp (chyba niebieski) pomogła
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
Silnik przygasa
w mh nie ma żadnych czujników ani silniczków krokowych, sprawdź kolego wszystkie podciśnienia gaźnika wszystkie wężyki siłowniki pull down, i od drugiej gardzieli, oraz ten przy aparacie zapłonowym zasysaj powietrze jak nie trzyma to narazie odepnij wężyk i zaślep napisz co i jak i będziemy myśleć dalej
- olewojciech
- DAAMNNN
Silnik przygasa
czujniki temp. są dwa na jadnym z węży.
jeden z niebieską obwódką, drugi cały czarny. Wyciągałem je juz i ta ich płaska część, metalowa jest taka jakby poprzecierana juz.
do wymiany ?
jeden z niebieską obwódką, drugi cały czarny. Wyciągałem je juz i ta ich płaska część, metalowa jest taka jakby poprzecierana juz.
do wymiany ?
- pancerniak665
- Użytkownik
Silnik przygasa
siemanko mam mały problem nie mogę odpalić golfa 1.6 ( gaźnik ) na benzynie . Co może być powodem tej usterki ? dziękuje na pomoc
- olewojciech
- DAAMNNN
Silnik przygasa
kolego gasior załórz własny temat
pancerniak665 bo ten czujnik na końcu jest taki płaski.
Jego dolna metalowa część nie jest w jednolitym kolorze, tak jak na zdjęciu srebrny, tylko powycierana. Jakby zewnętrzna powłoka zchodziła z niego.
http://www.aps.net.pl/sklep/images/vw/251919501D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
czy przez to może źle zczytywać temp. cieczy ?!
pancerniak665 bo ten czujnik na końcu jest taki płaski.
Jego dolna metalowa część nie jest w jednolitym kolorze, tak jak na zdjęciu srebrny, tylko powycierana. Jakby zewnętrzna powłoka zchodziła z niego.
http://www.aps.net.pl/sklep/images/vw/251919501D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
czy przez to może źle zczytywać temp. cieczy ?!
-
- Nowicjusz
Silnik przygasa
ja tez czasami jak zapalam auto slysze takie brzeczenie i sprawdzalem skad ono dochodzi i po otwarciu maski to cos brzeczy w jakims takim elektronicznym urzadzeniu co wyglada jak duza okragla plaska bateria i znajduje sie poblizu cewki zaplonowej,niestety nie wiem co to jest i do czego sluzy..a ci eksperci co mowia ze to luzna srubo to niech moze nie wypowiadaja sie wogole bo tylko zabieraja czas na czytanie ich glupkowatych odpowiedzi...mechaniki z drewnianych warsztatow:d
- pancerniak665
- Użytkownik
Silnik przygasa
po pierwsze to płaska częśc jest zaśniedziała od cieczy a nie poprzecierana.
po drugie jest mało prawdopodobne że przez to będzie podawać błędną temp.
hala800505,
kolego może to być moduł zapłonu ale tylko strzelam bo nawet nie chciało ci się napisać jaki masz silnik. pozdro
po drugie jest mało prawdopodobne że przez to będzie podawać błędną temp.
hala800505,
/quote]elektronicznym urzadzeniu co wyglada jak duza okragla plaska bateria i znajduje sie poblizu cewki zaplonowej
kolego może to być moduł zapłonu ale tylko strzelam bo nawet nie chciało ci się napisać jaki masz silnik. pozdro
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
- olewojciech
- DAAMNNN
Silnik przygasa
To ja juz nie wiem
Byłem i jestem raczej przekonany ze mam mh, a tu na foto zaznaczone te czujniki dwa na wężu
Byłem i jestem raczej przekonany ze mam mh, a tu na foto zaznaczone te czujniki dwa na wężu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Silnik przygasa
olewojciech, czujnik jest tylko od licznika, reszta to włączniki prądu do podgrzewań w gaźniku i kolektorze ssącym. Na ciepłym silniku żaden nie ma wpływu na jego działanie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- olewojciech
- DAAMNNN
Silnik przygasa
a to że kontrolka mi mruga i brzęczy kilka min. po odpaleniu silnika to czego jest wina .. myslałem ze czujnik podaje złe info.
bo chyba po tak którtkim czasie od odpalenia nie mozem mówić o przegrzaniu sie silnika ...
a to co zaznaczyłem na foto wygląda jak czujniki temp., porównywałem ze zdjęciami ich z innych wersji i wyglądają tak samo, jeden czarny drugi niebieski
bo chyba po tak którtkim czasie od odpalenia nie mozem mówić o przegrzaniu sie silnika ...
a to co zaznaczyłem na foto wygląda jak czujniki temp., porównywałem ze zdjęciami ich z innych wersji i wyglądają tak samo, jeden czarny drugi niebieski
Silnik przygasa
kolego wszystko już było 10 razy wlkowane na forum poczytaj gaźnik Pierburg 2e3 i o szybkim grzaniu silnika to już nie wspomnę, do sprawdzenia wiele elemetow, czujnik niebieski występuje w nz a nie w mh gdzie jest czerwony, sprawdź najpierw czy termostat się otwiera i czy wentylator zalancza i jakie jest ciśnienie na węzach jak silnik zagrzejesz, jak wszystko gra to m może być czujnik wadliwy tak jak mówisz czarny jest od wskazań licznika