Duża Temperatura Silnika ..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
hmm. Przekaźników pare brakuje , są z 4 wsadzone lub 5 , już nie pamiętam .
wczoraj testowałem czujnik temeperatury, wsadziłem czujnik podłaczony do garka z wrząca wodą , i i wentylator się nie odpalił ... to czyli jest czujnik jest *#cenzura#*, ale był ostatnio nowy kupowany..
Co oznacza 80 Stopni na Czujniku???
wczoraj testowałem czujnik temeperatury, wsadziłem czujnik podłaczony do garka z wrząca wodą , i i wentylator się nie odpalił ... to czyli jest czujnik jest *#cenzura#*, ale był ostatnio nowy kupowany..
Co oznacza 80 Stopni na Czujniku???
-
- Nowicjusz
Jeżeli zwarłeś przewody we wtyczce od czujnika i wentylator się włączył to z nim jest wszystko w porządku. Na takiej samej zasadzie działa włącznik termiczny w chłodnicy. Jak się nagrzeje to zamyka się obwód i tyle. Wentylator pracuje. Więc nie wiem dlaczego tak uczepiłeś się tych przekaźników.
-
- Nowicjusz
Myślałem ze coś będzie z tymi przekażnikami,
Skalmar a Przez złe ustawienie zapłonu mogę się takie cyrki dziać ??
błędy w Kompie ??
a co do tego Czujnika wymieniłem już 3 , i na wszytkich tak samo ;/
nic już mi na myśl nie przychodzi ;/
Temperatura na liczniku wynosi , i się nie włańcza wentylator..
Skalmar a Przez złe ustawienie zapłonu mogę się takie cyrki dziać ??
błędy w Kompie ??
a co do tego Czujnika wymieniłem już 3 , i na wszytkich tak samo ;/
nic już mi na myśl nie przychodzi ;/
Temperatura na liczniku wynosi , i się nie włańcza wentylator..
Ostatnio zmieniony pt mar 04, 2011 19:43 przez Maateusz09, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie.Maateusz09 pisze: Przez złe ustawienie zapłonu mogę się takie cyrki dziać ??
Interesuje mnie jeszcze jedna rzecz, o którą pytałem na początku tematu. Czy jeżeli masz wskazanie na szafie ok. 110 st. to czy Ci się gotuje ciecz chłodząca? Bo jeśli nie, to wina może leżeć po stronie w czujnika temperatury. A sprawdzałeś termometrem temp. w zbiorniczku?
-
- Nowicjusz
nie mam takiego termometra ze by sprawić ;/ ale wiem ze górny wąz od chłodnicy jest bardzo gorący..
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Termostat napewno sprawny ? jak górny wąz jest gorący to dolny sie robi z czasem ciepły ? a jeśli chodzi o termometr to ja kupiłem taki do pieca na węgiel z gwintem za 20zł wsadziłem w zbiorniczek i widziałem ze wskaznik przekłamuje bo na termometrze było 90stopni a na wskazniku ponad 100.
-
- Nowicjusz
"jak górny wąz jest gorący to dolny sie robi z czasem ciepły ? "
tak,zgadza się .
tak,zgadza się .
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
to termostat niby sprawny ale ten wąz robi sie po chwili gorący ze w rece nie idzie go utrzymać ? to po chwili powinien sie załączyc wentylator a ten czujnik w chłodnicy wymieniałeś ?
-
- Nowicjusz
to jest tak, Jak górny wąz jest Bardzo gorący to dolny jest tak średniawo ciepły, w ręce go utrzymuje ,
i po tym sie nie włancza wentylator ;/
i po tym sie nie włancza wentylator ;/
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Dolny wąz powinien po chwili byc bardzo gorący ze w ręce go nie utrzymasz to ewidentnie termostat sie do konca nie otwiera.
-
- Nowicjusz
Jeśli wentylator się nie włącza, a chłodnica jest gorąca czyli jest w niej przepływ cieczy, zwarcie przewodów przy termowłączniku załącza wentylator to ten termowłącznik jest wadliwy. Nie myl czujnika temperatury z włącznikiem wentylatora. Włącznik od wiatraka jest wkręcony w chłodnicę.