Olej wydobywajacy sie gora przez korek wlewu

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

marcoo85
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: marcoo85 » sob lis 13, 2010 00:44

Witam... posiadam mk2 z silnikiem kr i od jakiegos czasu wylatuje mi olej z pod korka od wlewu tak ze cala pokrywa jest od niego upackana malo tego musze dolewac olej co jakis czas tyle go tam wylatuje... zmienilem korek na nowy i nadal to samo ale to zaminnik firmy topran wiec moze tez przepuszcza... hmmm... czy to powazny objaw?? dlaczego tak dmucha tym olejem?? dzieki za pomoc i pozdro!!

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob lis 13, 2010 09:41

http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;

marcoo85
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Olej wydobywajacy sie gora przez korek wlewu

Post autor: marcoo85 » sob lis 13, 2010 10:42

No tak google prawde ci powie... heheh no puszukalem i znalazlem co nie co... troche mi rozjasnilo ale tak nie do konca... heheh

marcoo85
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Olej wydobywajacy sie gora przez korek wlewu

Post autor: marcoo85 » sob lis 13, 2010 12:51

Wiec tak... po odkreceniu korka nie ma zadnej roznicy w pracy silnika a czy dmucha mocno czy slabo to nie wiem bo nie mam jak tego sprawdzic bo wali olejem na wszystkie strony ale to dlatego ze akurat krzywka walka znajduje sie pod samym otworem... heheh wiec to moze wina korka... jest nieszczelny i tyle... sprawdze jeszcze odme... odlacze ja i gdyby byla zapchana to przedmuchy powinny zniknac z tego co wyczytalem... pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”