Witam, przeszukalem troszeczke forum ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi. Dodam, ze interesuje mnie praktyka a nie teoria. Kupilem mk2 1.8, ktory posiadal "sportowy wydech" jako ze wyroslem juz z buczacych wydechow postanowilem wymienic na zamiennik ori gti dwururka http://moto.allegro.pl/tlumik-koncowy-v ... 43470.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tlumik przyszedl, zadowolony pojechalem na warsztat. Po polowie dnia walczenia poniewaz zamiennik byl krzywy i wychodzil na srodku zderzaka nadszedl oczekiwany moment odpalenia auta i ..... TRAGEDIA TRAGEDIA TRAGEDIA ten zamiennik to szajs w aucie jest jeszcze glosniej, po prejechaniu 60km mialem bolesci glowy. Prosze doradzcie mi jaki tlumik zalozyc badz tlumiki zeby bylo cicho jak w zwyklym 1.8, najlepiej z koncowka jak w gti.
Z gory dzieki i pozdrawiam
mk2 tlumik pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: mk2 tlumik pomocy
Przecież oprócz tłumika końcowego musisz wstawić jeszcze środkowy, a jeśli nie masz katalizatora to przydałby się tłumik wstępny. Jeśli masz ETKĘ to zobacz sobie jak powinien wyglądać twój wydech. Jeśli nie to podaj rocznik i model silnika, to zrobię screenshot'a dla ciebie.
Co do samego tłumika który kupiłeś nie wydaje mi się żeby on był przyczyną.
Co do samego tłumika który kupiłeś nie wydaje mi się żeby on był przyczyną.
mk2 tlumik pomocy
Tlumik srodkowy kais jest zalozony, zamiast katalizatora jest obudowa w ktorej jest jakas rura "niby" wygluszajaca. Co do tego zamiennika to gdy go zalozylem wraz z ta obudowa z wygluszeniem ( bo wczesniej byl przelot) spodziewalem sie ze bedzie o wiele ciszej a jest troche glosniej.
- pancerniak665
- Użytkownik
mk2 tlumik pomocy
zobacz czy wszystkie łączenia masz szczelne,może przy wyciąganiu naruszyłeś jakieś i spaliny walą na lewo co podniesie db
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
mk2 tlumik pomocy
i wlasnie dla tego nie bawilem sie w zamienniki z allego itp,
pojechalem do sprawdzonego warsztatu i zalozyli mi elegancki tlumik koncowy -zaden sportowy pierdzioch,jest on firmy POLMOstrow,kosztowal z montazem 170zl a w golferze jest o wiele ciszej niz z szajsowatym zamiennikiem ktory mialem poprzednio.
pojechalem do sprawdzonego warsztatu i zalozyli mi elegancki tlumik koncowy -zaden sportowy pierdzioch,jest on firmy POLMOstrow,kosztowal z montazem 170zl a w golferze jest o wiele ciszej niz z szajsowatym zamiennikiem ktory mialem poprzednio.
viewtopic.php?f=87&t=347891->Moj Golfer