bardzo wysokie spalanie !!!!dlaczego???1.3nz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
bardzo wysokie spalanie !!!!dlaczego???1.3nz
Mam vw golfa mk2 z silnikiem 1.3 na wielopunktowym wtrysk z 91r.jego spalanie jes bardzo duże jak na taką pojemnoś auta...w trasie wynosi ok 7.7-8l w mieście to ok 10l czyli średnio ok 9l na 100km....czy może ktoś z was zna bezposrednią przyczyne dlaczego tak właśnie jest...??mam go od trzech miesięcy i jest tak cały czas..jakiego podzespołu to jest wina???
Ostatnio zmieniony sob gru 04, 2010 16:30 przez djtalarus, łącznie zmieniany 1 raz.
MILION SERC JEDNO BICIE VW GOLF II NA CAŁE ŻYCIE!!!!!
bardzo wysokie spalanie !!!!dlaczego???
Twojej nogi Ile ty byś chciał żeby 6l na 100km palił, przecież to tylko 55koni ma
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Potwierdzam ten silnik umie nawet wiecej spalic a nie trudno o to przy tym silniku lepiej miec cegłe pod pedałem gazu normalne spalanie przy 120 w trasie to 7-8l. Chcesz zeby mniej spalil jezdzij 80 km\h taki wniosek
VW-i jedziesz dalej :)
mylicie sie mialem dwa golfy o pojemnosci 1.3 , jeden na gazniku oznaczenie mh drugi nz wielopunkt w trasie oba jadac do 100 km/h miescily sie w 5.5 litra a z jazda dynamicza do 165 km /h ponizej 7 litrow , w miescie niewiem nigdy nie sprawdzalem
a to ze wam tak wciagaly cos musialo byc nie tak
a to ze wam tak wciagaly cos musialo byc nie tak
gateway1,
Rozumiem, że tankowałeś pod "korek" czyli pełny bak ? A swoja drogą 165km/h 1.3 masakra
Rozumiem, że tankowałeś pod "korek" czyli pełny bak ? A swoja drogą 165km/h 1.3 masakra
Ta yhy. 7l przy 165 - śmiech na sali Te silniki palą swoje, przynajmniej MH ok 12 na ssaniu, nie uwierzę, że da się tym zejść poniżej 6 litrów kiedy nawet silnik ma odpowiednią temperaturę. :sic: Niestety to są już stare konstrukcje i swoje palą :/ Oczywiście może i masz za ciężką nogę... Ekonomiczna jazda to w miarę szybkie przyspieszenie do żądanej prędkości i odpowiednia zmiana biegów. Oczywiście silnika nie zamulamy i nie przeciągamy Aha, zapomniałbym - auto musi się luźno toczyć, być prawidłowo ustawiony zapłon, ba nawet na "lepszym" paliwie, droższym da się zrobić więcej km na pełnym baku Sprawdzone
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chyba przesadzone to troche....Te silniki palą swoje, przynajmniej MH ok 12 na ssaniu
mi na ssaniu w zime ostrą palił po 10.5litra max na 100km ( odcinki po 4km )
da sie... osobiscie przy 80-90km/h mialem 5.5 w 3osoby ale to była zamulająca jazda... i wogole jak dlugo mozna utrzymywac taka predkosc....ie uwierzę, że da się tym zejść poniżej 6 litrów kiedy nawet silnik ma odpowiednią temperaturę
popieram na 98 ze statoila w trasie przy predkosci od 110-150(wg gps-a) spalił srednio 6.7na 100ba nawet na "lepszym" paliwie, droższym da się zrobić więcej km na pełnym baku Sprawdzone
a 1.3 i 165km/h to troche nierealne... jak wiadomo kazdy licznik ( prawie ) zawyza predkosc..... ja mierzylem gps-em i wyszło mi ( 1.3 mh i skrzynia 4biegowa) 151km/h na lpg
był golf 2 1.3.....
ale to jest w tym najgorsze że ja jadąc z prędkością do 90km/h spalanie utrzymuje sie na takim poziomie jak napisałem powyżej gdybym jeżdził tak jak mówicie ok 120 to boje sie myślec co by było..hehe szukałem u siebie tej sondy lambdy i nigdzie jej nie mogłem znależc czy jej brak jest właśnie tym powodem..???gdzie ona się powinna znajdowac???
Tu masz fotkę
http://img816.imageshack.us/i/dsc00750tk.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
po kablach dochodzisz do wtyczki. Pozdro 600
http://img816.imageshack.us/i/dsc00750tk.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
po kablach dochodzisz do wtyczki. Pozdro 600
golf II 1.3 NZ
No spalanie za duże jak na ten silnik! RP pali litr mniej na trasie...
Jak sprawdzisz sondę i będzie oki, to następnie sprawdź świece. Jak będą czarne, to może Ci wtryski zalewają...
Pozdro, Miki
Jak sprawdzisz sondę i będzie oki, to następnie sprawdź świece. Jak będą czarne, to może Ci wtryski zalewają...
Pozdro, Miki
panowie nie jezdzilem nimi non stop 165 ale zaluszmy utrzymywalem te predkosc przez 5 km a srednio 120 , w obu ta predkosc jest realna tylko trzeba dbac o silniki ,
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a patrzales na predkosciomierz czy predkosc brales z gps-a ??
był golf 2 1.3.....
szukalem tej sondy i najwidoczniej jest jej brak z kad powinny wychodzic do niej kable.?