[Subwoofer] JL czy moze cos innego w podobnej cenie

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[Subwoofer] JL czy moze cos innego w podobnej cenie

Post autor: zlowik » pt mar 09, 2007 20:24

witam, wymieniam swojego stx na cos lepszego w oko mi wpadl taki wooferek:

http://allegro.pl/item170686167_jl_audi ... a_fv_.html co wiecie o tym glosniku jak to gra? duza roznica do stx?

Slucham kazdej muzyki odpolskiego rocka po techno. Co innego w podobnej cenie mozecie polecic? ja myslalem nad wyborem miedzy JL a intertechnikiem. Wdzieczny bym był za linki do sklepow w ktorych mozna kupic poszczególne głośniki (intertechnik, Vibe? a moze cos innego?) fundusz mysle ze maks 700 zl zeby sie zamknac z głośnikiem i skrzynką. Z góry dzieki za opinie i sugestie :)

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pt mar 09, 2007 20:57

nie masz nawet co porównywać STXa a JLa czy ITka :)
napisałeś czego słuchasz, ale jeszcze napisz czego sie spodziewasz - niskich dźwięków, przeciągania i drżenia całego auta? czy szybkiego basu, nie za głębokiego?
JL i IT w zamkniętych zagrają szybko, IT w BR zacznie miło przeciągać i jak trzeba to zejść naprawde nisko :) (miałem najpierw w zamkniętej, teraz mam IT w BR). Dobrze kombinujesz pisząc o VIBE, ale nie wiem czy jeszcze dostaniesz gdzieś go. Swego czasu BLACKa wywiało ze sklepów i... nie wiem czy jeszcze gdzieś jest dostępny w nówce (jak wiesz gdzie to daj znać, skusze sie na jednego do mojej Pani auta :) )

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zlowik » pt mar 09, 2007 21:22

o holera to skomplikowane pytanie z tym rodzajem basu musial bym chyba posluhac zeby wiedziec co wole:P Napisze tak po swojemu, chcial bym zeby zabardzo na zewnatrz nie bylo slyhac no a w aucie żeby to jakos ladnie gralo hyhy, przewaza u mnie Amerykanski rap wiec cos co by ładniej dopasowalo sie pod mniejwiecej taka muzyke? No i co z ta skrzynka ktora podałem w linku? nadała by sie ? Atutem przedewszytkim rozmiar bo niechcem miec ponad pół bagaznika zawalonego skrzynia tak jak mam w tym momencie stx-em :)

No a co do Viba to chyba ta firma go posiada http://www.autohifi.com.pl/caraudio.html z tego co pisze w cenniku to z kielc

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pt mar 09, 2007 22:15

niestety nie mają VIBE BLACK AIR I 12 mają już tylko II, ale i II może Ci sie spodobać
a pod czym to jeszcze ma grać ?

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zlowik » pt mar 09, 2007 22:34

radia caly czas wymieniam wsumie, ostatecznie bedzie to albo jakis rockford albo jakis model alpine, bede polowal na 7944R. Wsumie zabieram sie za wymiane calego audio bo z przodu mam zestaw infinity i tez bede go w nastepnej kolejnosci wymienial, odrazu mzoe jakies sugestie co do przodu? cena tez maks 600-700 zl mysle o PD albo DLS ? Na koncu do wymiany pojdzie obecny wzmacniaczk (stara dobra alpinka) na diemensona

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pt mar 09, 2007 22:48

ale ja o wzmacniacz pytam

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zlowik » pt mar 09, 2007 23:49

no to obecnie mam wzmacniacz Alpine V12 F400S cos takiego jak tutenhamon ma do sprzedania

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » sob mar 10, 2007 10:48

to kup IT lub JLa bo na VIBE ten V12 ma za mało mocy, po za tym VIBA BLACKAIR II to już nie to samo co I. Kwestia jeszcze czy chcesz BR czy zamkniętą. Ja mam IT teraz w zamkniętej i podoba mi sie jak gra, ale skrzynia do niego jest słusznych rozmiarów :) Natomiast IT w zamkniętej można zrobić w naprawde małej skrzynce. Co do dostępności, to dla mnie MDS06 ściągają z Niemiec

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zlowik » sob mar 10, 2007 11:13

no to wezme IT albo JL, cchem w zamknietej dlatego podalem link na poczatku, chcem wlasnie trohe mniej bagaznika miec zajetego :) Ten woofer z podanego linku złym wyborem wiec nie bedzie?

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » sob mar 10, 2007 11:37

nie, ale na allegro to różnie bywa z wykonaniem skrzyni - czasem różni sie w obliczeniach, czasem pełno wiórów w nich, czasem przysyłają bez gąbki w środku...

Awatar użytkownika
zlowik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zlowik » sob mar 10, 2007 11:39

ok, przedewszystkim wazne ze potwierdziles dla mnie marke JL :) dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”