Chciałbym w skrócie przestrzec przed zakupem nowych radii z Allegro.
2 tygodnie temu kupilem Pioneera 30MP. Sprzęt miał być nowy, z 2 letnią gwarancją itp. Oczywiście dostałem towar, patrzę a gwarancja nie podbita, brak paragonu i podbitego paszportu radia.
Ponad 90% radii z allegro to nówki kupwane u niemców. W Polsce gwarancja niemiecka NIE JEST UZNAWANA. Dopiero po skontaktowaniu się z kilkoma sprzedającymi na Allegro dowiedziałem się, że radyjka są kupowane u niemców, paragony są niemieckie, lub ich wcale nie ma. Niektóre są z czystą niewypisaną gwarancją (ktoś chyba zawartość tira zgubił

U takich sprzedawców jest brak możliwości wystawienia F-Vat. Jeden nawet agent miał wystawione radio za 339zł, jak do niego zadzwoniłem i spytałem czy wystawia faktury to powiedział pewnie, ale radio kosztuje wtedy 450

Co z tego, że kupicie nowe radyjka jak nie macie na nie gwarancji, bo wątpię, żeby sprzedawca wysyłał je za granicę do naprawy. Pewno większość się wypnie w razie uszkodzenia.
Dlatego warto kupić radyjko np. w MM i macie pewność, że jest gwarancja itp.
Oczywiście nie wszystkie radia są jumane itp. bo na allegro wystawiają też sklepy ale to już można wywnioskować z ceny

P.S Sorki mody za umieszczenie takiego tematu, ale chcę aby koledzy się nie przejechali jak ja.