Wyjąłem fabryczne radio (gamma) z Golfa MK3, (brak kostki iso) oprócz kabli do głośników wchodziły 2 inne, domyślam się że jeden z nich jest plusowy a drugi to masa,
kable sa koloru czerwono-biały drugi zaś jest brązowy.
Chce podłączyć radio JVC KD-G 722 położyłem nowe kable do wsyzstkich głośników i zarobiłem je na kostce, następnie próbowałem podłączyć prąd, ale radio nie odpalało się.
Z wewnątrz wychodza jeszcze kable:
niebiesko-biały
niebiesko-szary
brązowo - czerwony
ktry z tych kabli może być plusowy a który do masy, czy mogłem coś pominąc i dlatego radio się nie załącza ?
z góry dzięki
pozdrawiam
[radio] Probelmy z podłączeniem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
W kostce iso sa 2 przewody ktore trzeba podlaczyc do +. Jeden to zolty a drugi juz nie pamietam dokladnie ale chyba czerwony zawsze tak robilem bo inaczej mi wlasnie radio nie chcialo chodzic do minusa zas z kostki wychodzi czarny przewod. Jeden jest to zasilanie radia a drugi chyba podtrzymanie pamieci.
Bialo-niebieski - GALA (automatyczna zmiana glosnosci wzraz ze zmiana predkosci auta)
+12V Akumulatora - Czerwono-bialy
Podswietlenie - Szaro-niebieski
+12V stacyjki - Czerwono-brazowy
Masa - Brazowy
Chcesz zeby radio gralo po wlozeniu kluczyka (lub przekreceniu na pierwsza pozycje, zaleznie od rocznika auta) i wylaczalo sie po wyjeciu go ?
W takim razie podlacz:
czarny - brazowy
czerwony - czerwono-brazowy
zolty - czerwono-bialy
Jak chcesz zeby radio gralo bez kluczyka, ale sam bedziesz musial je wylaczac podlacz tak:
czarny - brazowy
czerwony i zolty polacz razem i dalej do czerwono-bialego
[ Dodano: Wto Lis 21, 2006 11:31 ]
Niebiesko- szary polacz z pomaranczowym z radia, a niebiesko-bialy z... nie wiem jaki kolor ma ten kabelek w kostce iso, bo moje radio nie ma tej funkcji. W kazdym razie powinien to byc pin nr 1 w kostce od radia.
+12V Akumulatora - Czerwono-bialy
Podswietlenie - Szaro-niebieski
+12V stacyjki - Czerwono-brazowy
Masa - Brazowy
Chcesz zeby radio gralo po wlozeniu kluczyka (lub przekreceniu na pierwsza pozycje, zaleznie od rocznika auta) i wylaczalo sie po wyjeciu go ?
W takim razie podlacz:
czarny - brazowy
czerwony - czerwono-brazowy
zolty - czerwono-bialy
Jak chcesz zeby radio gralo bez kluczyka, ale sam bedziesz musial je wylaczac podlacz tak:
czarny - brazowy
czerwony i zolty polacz razem i dalej do czerwono-bialego
[ Dodano: Wto Lis 21, 2006 11:31 ]
Niebiesko- szary polacz z pomaranczowym z radia, a niebiesko-bialy z... nie wiem jaki kolor ma ten kabelek w kostce iso, bo moje radio nie ma tej funkcji. W kazdym razie powinien to byc pin nr 1 w kostce od radia.