witam
mam nadzieje ze bedziecie znali odpowiedz. Ja juz nerwow nie mam. mam golfa 2 1.6 z 88 roku.. Fabrycznie nie bylo radia ani anteny .. jest tylko gniazdko tzn dziura z boku obok szyby. i korde dzis caly dzien siedzialem w aucie i probowalem zamontowac antene.. niestety nigdzie nie ma dojscia do tej dziurki.. moze ktos juz mial podobny problem i zrobil to;)
z gory dzieki
JAk zamontowac antene?:=/
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- JedrzeJ
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak masz zaślepke to kup to: (antena wewnętrzna)
http://www.allegro.pl/item136431242_waw ... a_24h.html
Jak boisz sie, że taką anteną będzie słaby odbiór to montuj w tą dziure (tak jak ja...MAAAAAASA ROBOTY, już mnie czasu mi zajeło ciągnięcie kabli z głośniów tylniej półki do radia chowiąc je ładnie...)
ale musisz odkręcic nadkole (3 śrubki nie musisz wszystkich i ich wyciągać)
uważaj żeby kabel z kierunkowskazów był pod kablem z anteny po to żeby jak będziesz ciągnąć antene nie pourywać kabli z kierunków...
a sam proces ciągnięcia tego kabla nie mając jeszcze instalacji jest... prze...chlapany :/
bo do starej byś przykleił 1 koniec i po sprawie a tak musisz odkręcać deske rożdzielczą...
jak już sie zdecydujesz na antene to najlepiej żeby sie automatycznie chowała... bo jak Ci ktoś złamie to znowu kupa roboty
dzięki za (+) :p
http://www.allegro.pl/item136431242_waw ... a_24h.html
Jak boisz sie, że taką anteną będzie słaby odbiór to montuj w tą dziure (tak jak ja...MAAAAAASA ROBOTY, już mnie czasu mi zajeło ciągnięcie kabli z głośniów tylniej półki do radia chowiąc je ładnie...)
ale musisz odkręcic nadkole (3 śrubki nie musisz wszystkich i ich wyciągać)
uważaj żeby kabel z kierunkowskazów był pod kablem z anteny po to żeby jak będziesz ciągnąć antene nie pourywać kabli z kierunków...
a sam proces ciągnięcia tego kabla nie mając jeszcze instalacji jest... prze...chlapany :/
bo do starej byś przykleił 1 koniec i po sprawie a tak musisz odkręcać deske rożdzielczą...
jak już sie zdecydujesz na antene to najlepiej żeby sie automatycznie chowała... bo jak Ci ktoś złamie to znowu kupa roboty
dzięki za (+) :p
o korde :=/ widze ze nie warte roboty.. a ta antena co dales linka jak ona dziala?:D to jest normalna samochodowka?:D bo tak cos pisze o zestawie glosnomowiacym:D a okablowanie to tez nie wiem jak zrobie ale jakos to bedzie. Apropo glosnikow.. gdzie najlepiej zamontowac?:) slyszalem ze na polce nie warto.. ( z tymu jest przygotowane miejsce na glosniki.. ale tam gdzie powinien byc glosnik tak jest rolka z pasow bezpieczenstwa i teraz nei wiem co zrobic.. :/