nie miałem głośników w drzwiach wisialy same kable z wtyczkami - dwie na jeden głośnik.
Zakupiłem oryginalne głośniki NOKIA z Golfa 3 i te głośniki mają nieco inne wtyki oryginalne jakby na 4 przewody .
Czy nie jest czasem tak ze dwa sa dla przedniego glosnika a dwa dla tylnego (szeregowo) wrazie ochoty podlączenia glosników w tylnych drzwiach dodatkowo ??
Skąd są podłaćżone w Mk3 głośniki w tylnych drzwiach ?? Nie jest czasem tak ze sa polaczone jakos szeregowo z glosnikami w przednich drzwiach ??
Pozdrooooooo
[instalacj] Podłączenie głośników oryginalnych NOKIA - drzwi
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[instalacj] Podłączenie głośników oryginalnych NOKIA - drzwi
Ostatnio zmieniony sob wrz 23, 2006 00:05 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Ze Ty nie masz to nie znaczy ze nie bylo...buxi pisze:z tyłu nie ma wcale oryginalnie głosników...
Dlatego tak jest, bo glosniki fabryczne sa uniwersalne (na przod i tyl).Razal pisze:Zakupiłem oryginalne głośniki NOKIA z Golfa 3 i te głośniki mają nieco inne wtyki oryginalne jakby na 4 przewody .
W przypadku przednich jedno gniazdo zostaje puste (te w desce sa gdzies wczesniej po drodze rownolegle podlaczone)
Drugie gniazdo jest wykorzystane do rownoleglego podlaczenia tylnego gwizdka.
Ot cala filozofia
Tyl ma odzielne kable ktore ida od kostki ISO...Razal pisze:Skąd są podłaćżone w Mk3 głośniki w tylnych drzwiach ?? Nie jest czasem tak ze sa polaczone jakos szeregowo z glosnikami w przednich drzwiach ??
U siebie mam fabrycznie 8 glosnikow. Wszystkie piny w kostce zajete...
Ja bym się bardziej martwił, czy jak podłączysz te głośniki czy wogóle będą grały. Ja w golfie rodziców nie miałem poprowadzonych przewodów co idą od głośników w desce do tej kostki w słupku przednich drzwi. Natomiast w drzwiach już były wyprowadzone końcówki do głośników (tzn z drugiej strony tej kostki przez tą gumę do drzwi).