Podłączenie dodatkowych głośników
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Podłączenie dodatkowych głośników
Witam, posiadam radio pioneer mvh-180ub i mam do niego zamocowane głośniki z przodu i z tyłu, wczoraj gdzieś na strychu znalazłem ze starego auta brata HERTZ'y DCX 690, miał on je zamocowane w tylnej półce więc postanowiłem je zamocować w swoim mk4 (a przynajmniej sprawdzić jak to będzie hulać, bo z tego co czytałem to ludzie odradzają montowania głośników w tylnej półce), chyba że macie jakieś inne pomysły gdzie je umieścić. No i mam jeszcze pytanie jak je podłączyć do radia, gdyż w kostce ISO od radia są tylko wejścia na boki przód i tył i nie wiem gdzie można by podłączyć kable z tych głośników z półki.
Re: Podłączenie dodatkowych głośników
jak masz wszystkie wyjścia zajęte to chyba normalne że nie podłączysz, chyba że dołożysz wzmacniacz ale to nie ma najmniejszego sensu.
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Re: Podłączenie dodatkowych głośników
Czyli jest tak jak myślałem, dzięki za szybką odpowiedź. Domyślam się też że nie ma co zamieniać głośników z tylnich boków na półkę więc zostawię jak jest.mk4tdi pisze: jak masz wszystkie wyjścia zajęte to chyba normalne że nie podłączysz, chyba że dołożysz wzmacniacz ale to nie ma najmniejszego sensu.