Porada do mk4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Govl
Nowicjusz
Nowicjusz

Porada do mk4

Post autor: Govl » pn lis 03, 2014 13:30

Witam ,
Kupiłem niedawno golf mk4 5d. Wszystko śmiga idealnie z wyjątkiem nagłośnienia ( bo go nie ma ). Mam zamiar wymienić głosniki i radio , dostałem też dość dobre głosniki na półke jako prezent. Jak by wygladałą zmiania wszystkich głośników przód i tył wraz z zamontowaniem tych sprezentowanych głośników na półkę. Byłbym wdzieczny za każda odpowiedź.
Pozdrawiam

P.S Czytałem już że glośniki w półce to jak przystawić głosnik prosto do ściany , ale jako że dostałem te głosniki jako prezent to bardziej mi zależy by je mieć

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Porada do mk4

Post autor: Qto » pn lis 03, 2014 16:45

ale o co właściwie chodzi ?
Govl pisze:Jak by wygladałą zmiania wszystkich głośników przód i tył wraz z zamontowaniem tych sprezentowanych głośników na półkę
nie wiem co chcesz zmieniać skoro piszesz że nie masz nagłośnienia...zmiana wygląda tak, że wyciągasz stary głośnik i wkładasz nowy (jak masz oryginalne wtyczki w instalacji, to nie będą one pasowały)...montaż głośników w półce wygląda tak, że wycinasz otwór i montujesz głośnik...zwykle się je przykręca.

Proponuję poczytać trochę podstaw w necie...bo coś sobie albo komuś zrobisz, ewentualnie spalisz auto :grrr:

Awatar użytkownika
daniel.wwe
TDI PoweR
TDI PoweR

Re: Porada do mk4

Post autor: daniel.wwe » pn lis 03, 2014 19:03

No wlasnie kolega troche namieszal.. Najpierw piszesz ze nie masz zamontowanych glosnikow, pozniej ze chcesz je wymienic...
Po pierwsze bedziesz musial pociagnac kable (z przodu pewnie beda)
Po drugie potrzebne Ci dystanse
Po trzecie glosnikow drzwi przod, drzwi tyl i polka nie podlaczysz do samego radia.Potrzebny wzmacniacz

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”