Golf 7

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

myszu
Użytkownik
Użytkownik

Golf 7

Post autor: myszu » czw paź 09, 2014 01:48

Jakby to rozwiązać, żeby mieć trochę więcej basu w seryjnym audio? W eR nie można zamówić dynaudio.
Mam dużą navi, Discover Pro
Myślałem o jakimś nisktonowcu w bagazniku, i do skrzyni przyczepiony wzmacniacz. Całość musiałaby być wyciągana. Kufer mały, więc możliwość szybkiego odpięcia jak najbardziej przydatna.

Jak to rozwiązać?
Pociągnąć od aku (a może inne ciekawe miejsce do kradnięcia prądu) kabele z prądem do bagażnika. Pożyczyć sygnał z ori jednostki. Ale gdzie? Trzeba coś lutować, czy ori sprzęt ma gdzieś miejsce do wpięcia się w sygnał ?

Nie mam jeszcze upatrzonego głośnika ani wzmacniacza. W poprzednim samochodzie miałem 10'' Niskotonowca 500w RMS i było w sam raz. Chciałbym teraz spróbować z 12'' jesli przy tej wielkości uda się uzyskać równie dynamiczny i ciepły bas. Najlepiej w gre wchodzi kupno niskotonowca w dedykowanej skrzyni bez bass reflexu. Za porady oraz informację dziękuję

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Golf 7

Post autor: bogib184 » czw paź 09, 2014 07:37

Żadnego prądu z bagażnika nie pożyczysz, więc jeden problem masz z głowy. 12" do serii to moim zdaniem za dużo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”