Czy kondensator kaput?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czy kondensator kaput?
Witam
Koledzy jakiś czas temu dostałem taki zestaw: głośnik JBL 1214, wzmacniacz Carpower 2/250 i kondensator 1F. Wszystko było ok, a wczoraj zauważyłem, że w kondensatorze świeci się pomarańczowa dioda i szkiełko jest zaparowane.. Niby wszystko działa, ale na wszelki wypadek odłączyłem zasilanie bo nie wiem co oznacza ta dioda? Po odłączeniu zasilania świeciła jeszcze jakiś czas i zgasła. Dla rozjaśnienia sytuacji fotka
Koledzy jakiś czas temu dostałem taki zestaw: głośnik JBL 1214, wzmacniacz Carpower 2/250 i kondensator 1F. Wszystko było ok, a wczoraj zauważyłem, że w kondensatorze świeci się pomarańczowa dioda i szkiełko jest zaparowane.. Niby wszystko działa, ale na wszelki wypadek odłączyłem zasilanie bo nie wiem co oznacza ta dioda? Po odłączeniu zasilania świeciła jeszcze jakiś czas i zgasła. Dla rozjaśnienia sytuacji fotka
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Czy kondensator kaput?
Gdzieś się dostała woda i zapewne poszło zwarcie. Kondensator był zbędnym wydatkiem do Twojej instalacji.
Czy kondensator kaput?
Tylko skąd ta woda, w bagażniku wszędzie sucho... niby kondensator się załącza ale na wszelki wypadek odłącze go i będzie bez kondensatora skoro i tak on nic nie daje
ALH + 205 + chip
Czy kondensator kaput?
Wyjąłem dzisiaj kondensator i okazało się że ta zaparowana szybka to nie od wody która niewiadomo którędy dostała się do kondensatora tylko od czegoś co z niego po trochu wypływa, w konsystencji lekko tłuste, nie mam pojęcia co to jest. Może stało się tak dlatego że nie byl zamontowany pionowo tylko poziomo?
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Czy kondensator kaput?
A czy można jakoś wymontowac sam voltomierz i podłączyć go tak żeby pokazywał napięcie aku?
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Czy kondensator kaput?
Ok elektronika zdemontowana. Jak podłączę to tak jak cały kondensator czyli (+) (-) i (remote) to voltomierz będzie działał dopiero po włączeniu radia. Czy można to podłączyć jakoś inaczej?
ALH + 205 + chip
- k0nr4d
- _
- Kontakt: