Głośniki w tylnych drzwiach w mk4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam jestem od wczoraj posiadaczem czwóreczki z 99r. -po rozkodowaniu radia(gamma) stwierdziłem ,że w tylnich drzwiach cisza,nie rozbierałem jeszcze,nie wiecie czy orginalnie montowali z tyłu głośniki,a jak nie czy są chociaż pociągnięte kable?
- pawello900
- Mały gagatek
To zalezy.... u mnie np w highline sa z tyłu w drzwiach wmontowane z kolei w Golfie ojca (1.6SR) i znajomego (GTI) nie ma głosników z tyłu a co do kabli to nie mam pojecia czy sa podciagnete
Najprościej sprawdzisz czy są głośniki świecąc wieczorem latarką w maskownice. Jak nie masz głośników to na 95% kabli nie będzie, żeby mieć 100% pewności najlepiej wyjąć radio i sprawdzić ile kabli wychodzi z kostki głośników.
Wpisałem kody autka ( kod 8RE) i wyświetliło mi że powinny być 4 głośniki,a świecąc latarką w maskownice ich nie nie ma ,pewnie na placu ktoś je zjumał.
Tak jak ci kolega Poper napisał z przodu masz 2 głośniki średnio nisko tonowe i 2 wysoko tonowe czyli 4. VW to mistrzowie marketingu
W radiu jest podłączona tylko jedna kostka(wszystkie przewody),czy druga jest od tylnych?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak,prawdopodobnie wisi gdzieś na wysokości słupka środkowego pod osłoną progu lub samego słupka.
Natural Sound
Tu masz rozpisane.
Ja miałem jedną kostkę C i w niej były kable do wszystkich 8 głośników, ale to szło do wzmacniacza nokii więc nie wiem jak u Ciebie będzie
Ja miałem jedną kostkę C i w niej były kable do wszystkich 8 głośników, ale to szło do wzmacniacza nokii więc nie wiem jak u Ciebie będzie
Byłem teraz dokładnie zobaczyć radyjko otóż nazywa się Gamma IV ,podłączenia mam kostką "a" i "b"w/g schematu Poper ,koło tej pierwszej jest bezpiecznik,czyli "a" jest od zasilania ,wcześniej pisałem o jednej kostce podłączonej,chodziło mi oczywiście o "b" jako głośniki,czy z tej kostki leci przod i tył,czy tylko średnie i basy. Było by super gdyby kabelki od tylnych głośniczków były tam gdzie pisał Raadek.
-
- ->|<-
Bywa z kablami różnie. W moim jest radio na głośniki tylko przednie ale w kostce są kable też do tylnych. Do którego momentu są poprowadzone to dla mnie zagadka bo nie chciało mi się sprawdzać.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli w kostce B masz wszystkie miejsca zapełnione to kabelki do tylnych głośników tez są.
Natural Sound