wymiana radia z betta na gamma oraz przepinka glosnikow
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam , zakupilem radio gamma obecnie w borze mam beta , poniewaz dodajac glosniki do tylu w drzwi elektryk musial podlaczyc szeregowo z przednimi glosnikami i przy tym radiu beta glosniej ciezko sluchac ponirwaz trzeszcza wiec chcialem troche poprawic i kupilem ta gamme ze wzgledu na cztery wejscia na glosniki , chodzi teraz o wymiane tego radia z bety na gamme , wiem , ze to banalne tylko nie wiem jak teraz rozlaczyc te tylne glosniki przy kostce przy radiu i wpiac do gammy aby byly wszystkie oddzielnie tak jak powinno byc , jezeli ktos moze prosto mi to wytlumaczyc to prosze o porade i z gory dziekuje
piotrek1255 a ten elektryk to gdzie wpinał Ci się z tymi tylnymi głośnikami?
Dopiął się przy samym radiu czy może gdzieś "po drodze"?
Najlepiej byłoby gdybyś zlokalizował miejsce wpinki tyłu i doprowadzić instalację przodu do stanu sprzed tego jego "moda".
Jak doprowadzisz przód do stanu używalności to jeśli przewody od tyłu idą do samego radia to wepnij je w odpowiednie piny kostki ISO, a jeśli są to jakieś wpinki "po drodze" to pociągnij nowe przewody od radia do głośników.
Dopiął się przy samym radiu czy może gdzieś "po drodze"?
Najlepiej byłoby gdybyś zlokalizował miejsce wpinki tyłu i doprowadzić instalację przodu do stanu sprzed tego jego "moda".
Jak doprowadzisz przód do stanu używalności to jeśli przewody od tyłu idą do samego radia to wepnij je w odpowiednie piny kostki ISO, a jeśli są to jakieś wpinki "po drodze" to pociągnij nowe przewody od radia do głośników.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Ma gadane
- Kontakt:
kable od tylnych glosnikow sa polaczone z kablami od przednich glosnikow i wpiete do jednej kostki wiec wystarczy te kable od tylnych glosnikow rozpiac i do wlasciwej kostki wepiac tak?
piotrek1255 kostka głośnikowa jest jedna..
Tak więc jeśli wiesz, które przewody są od tyłu to je odepnij i przepnij do odpowiednich pinów w tej samej kostce.
Na chwilę obecną wszystko masz wpięte w wewnętrzne piny radiowej kostki ISO.
Po wypięciu przewodów od głośników tylnych musisz je wpiąć w zewnętrzne piny.
Poniżej masz schemat ISO, przy czym kostka radiowa (brązowa) będzie taka sama, a w kostce zasilającej (czarna) będziesz miał więcej przewodów. (schemat kostki powinieneś mieć opisany również na nalepce na obudowie radia).
Tak więc jeśli wiesz, które przewody są od tyłu to je odepnij i przepnij do odpowiednich pinów w tej samej kostce.
Na chwilę obecną wszystko masz wpięte w wewnętrzne piny radiowej kostki ISO.
Po wypięciu przewodów od głośników tylnych musisz je wpiąć w zewnętrzne piny.
Poniżej masz schemat ISO, przy czym kostka radiowa (brązowa) będzie taka sama, a w kostce zasilającej (czarna) będziesz miał więcej przewodów. (schemat kostki powinieneś mieć opisany również na nalepce na obudowie radia).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .