zmieniarka cd ciągle napis "MAGAZINE"

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
sopelo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sopelo » czw wrz 01, 2011 20:02

Witam was i chciałbym się dowiedzieć co może być z moją zmieniarką w golfie IV jest to oryginał na 1 cd i od paru dni jak chcę jakąś płytę odtworzyć ciągle pisze magazine. Na początku zaczęło przy odtwarzaniu tak jak by coś popierdywać z głośników w czasie odtwarzania, a na drugi dzień już pisze tylko magazine jak wsadzę obojętnie jaką płytkę jest cisza ino czasem przez chwilę (z 3 sekundy) słychać z głośników jak by pisk lekki. Płytę czyszczącą wkładałem ale nic nie dało.Nie wiem czy z laserem coś się stało, bo zmieniarka podświetla normalnie i płytki wsuwa i wysuwa bez problemów. Podpinałem na próbę od kumpla taką samą czy coś z radiem nie jest, ale działało bez problemów. Reset robiłem i wyszły dwie płytki zamiast jednej ze zmieniarki, ale jakim cudem druga się tam znalazła to nie wiem i że weszła to się dziwię (może wcisną ktoś w czasie sobotniej imprezy zakrapianej). Może miał ktoś coś takiego, bo nie wiem czy opłaca się do naprawy dawać, czy drugą używkę kupić, czy samemu coś się da pokombinować ?

MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)

Mr. T.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mr. T. » ndz wrz 11, 2011 13:36

Witam, mam identyczny problem jaki opisał kolega sopelo. Jak zrobić reset w tej zmieniarce?

Awatar użytkownika
sopelo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sopelo » pn wrz 12, 2011 18:59

wszystko wróciło do normy, wyciągnąłem na dzień zmieniarkę całkowicie, na drugi włożyłem z powrotem i działa już trzeci dzień !

MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”