zmieniarka cd ciągle napis "MAGAZINE"
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam was i chciałbym się dowiedzieć co może być z moją zmieniarką w golfie IV jest to oryginał na 1 cd i od paru dni jak chcę jakąś płytę odtworzyć ciągle pisze magazine. Na początku zaczęło przy odtwarzaniu tak jak by coś popierdywać z głośników w czasie odtwarzania, a na drugi dzień już pisze tylko magazine jak wsadzę obojętnie jaką płytkę jest cisza ino czasem przez chwilę (z 3 sekundy) słychać z głośników jak by pisk lekki. Płytę czyszczącą wkładałem ale nic nie dało.Nie wiem czy z laserem coś się stało, bo zmieniarka podświetla normalnie i płytki wsuwa i wysuwa bez problemów. Podpinałem na próbę od kumpla taką samą czy coś z radiem nie jest, ale działało bez problemów. Reset robiłem i wyszły dwie płytki zamiast jednej ze zmieniarki, ale jakim cudem druga się tam znalazła to nie wiem i że weszła to się dziwię (może wcisną ktoś w czasie sobotniej imprezy zakrapianej). Może miał ktoś coś takiego, bo nie wiem czy opłaca się do naprawy dawać, czy drugą używkę kupić, czy samemu coś się da pokombinować ?
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
Witam, mam identyczny problem jaki opisał kolega sopelo. Jak zrobić reset w tej zmieniarce?
wszystko wróciło do normy, wyciągnąłem na dzień zmieniarkę całkowicie, na drugi włożyłem z powrotem i działa już trzeci dzień !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)