nagłośnienie do mk3,jakie gdzie za ile itp.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

nagłośnienie do mk3,jakie gdzie za ile itp.

Post autor: matisim » wt mar 22, 2011 17:31

witam wszystkich zainteresowanych.

będe rozglądał sie powoli za nowym sprzętem audio bo stary wysiada... czytałem troche tu trochę tam,ale wiadomo każdy jest inny. Czytałem że lepiej zainwestować z lepsze głośniki przednie niż dać na tylne drzwi- dlaczego? ja chciałem dać coś na przód i coś na tył-coś bo nie wiem nawet czego szukać. Myślę żeby na przód dać lepsze głośniki a na tył może ciut inne albo te same oczywiście przód i tył odseparowany nie jakieś tam dwudrożne itp. na pewno będę wygłuszał całe auto. aktualnie miałem power bassy, ale że wysiadły to przejściowo dałem heliksy, napęd narazie jest taki:
Obrazek Obrazek

chciałbym dać głośniki w tylne drzwi bo można sobie ładnie ustawić przód/tył i efekt dźwięku przestrzennego jest słyszalny a nie gdy mamy głośniki tylko z przodu- ale wszystko jest do ustalenia. słucham raczej dudniącej muzy :) house, techno itp. nie miałem okazji słuchać dobrego basu z samych głośników z drzwi tylko słyszałem że czasem skrzynia w bagażniku nie jest potrzebna żeby mieć bass.. więc na razie u mnie jako bass robi skrzynia.

radio chce zmienić na ALPINE IDA-X305S lub ALPINE CDA-9887, ale pierw przydadzą sie głośniki i wzmacniacz więc radio raczej na koniec. głośniki to myślę że coś ok 800zł wystarczy max 1000zł na przód i tył, mogą być używki albo nówki zależy co polecicie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”