[MK4] Problem z przednimi głosnikami

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
kzenek187
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kzenek187 » pn gru 20, 2010 01:02

Witam,
Mam problem z przednimi głośnikami w moim golfiku mk4 3d. Posiadam radio Sony CDX-M700, zestaw odseparowany na przodzie i seryjne głośniki na wysokości tylniej kanapy. Niestety przez naprawy mechaniczne nie stać mnie tymczasowo na wzmacniacz. Do samego radyjka najpierw kupiłem zestaw odseparowany Focal Acess A1 i po 7 miesiącach padła mi cewka w lewym głośniku. Następnie wymieniłem zestaw na Ground Zero 165 seria Hydrogen. Miałem 2 miesiące spokoju i wczoraj lewy głośnik uszkodzony jak poprzedni focal. To już druga para głośników i taka sama usterka. Nie mam zielonego pojęcia co się dzieje.
Może wie ktoś czy radio może uszkodzić w ten sposób głośnik czy może jest to wina źle położonych kabli?

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt gru 21, 2010 00:40

W jaki sposób były zamontowane głośniki w drzwiach :?:
Czy z radiem napewno wszycho ok :?: Bo to też może nie być przypadek, że zawsze lewa strona się uszkadza...

Woda nie lała się zbyt mocno na głośnik :?:

Awatar użytkownika
kzenek187
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: [MK4] Problem z przednimi głosnikami

Post autor: kzenek187 » wt gru 21, 2010 09:34

Kubus20 pisze:W jaki sposób były zamontowane głośniki w drzwiach :?:
Czy z radiem napewno wszycho ok :?: Bo to też może nie być przypadek, że zawsze lewa strona się uszkadza...

Woda nie lała się zbyt mocno na głośnik :?:
Pierwsze głośniki używałem od lutego do sierpnia, a drugie od pażdziernika do teraz, także nie uwzględniam warunków atmosferycznych jako możliwego winowajcy. Montaż głośników wykonałem osobiście i jedyne co nie zostało wykonane należycie to brak lutowania kabli przy głośnikach. Radia nie sprawdzałem, bo nie ma u kogo. Zakładam, że skoro działało wszystko jakiś czas sprawnie to raczej nie powinna być to wina radia, ale ręki nie dam sobie uciąć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”