Jak zamontowac głośniki w drzwi do MK3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak zamontowac głośniki w drzwi do MK3
mam golfika z 92 roku. 3 drzwiowy. i w drzwiach nie mam zadnego mocowania do glosników a widzialem w innych golfikach ze są wsadzone w przednie drzwi na samym koncu schowka. Jak sobie cos takiego zrobic zeby nie rozpieprzyc drzwi a moze mozna gdzies kupic cos takiego????
Ostatnio zmieniony czw lut 08, 2007 21:32 przez lukasss, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie instalacja jest wiec sam tego nie praktykowalem. Trudne to na pewno nie jest tylko trzeba jakos przeciagnac pod deska. Najlepiej bedzie jak sie wypowie ktos kto praktykowal i dokladnie Ci wyjasci jak i gdzie...Smalecwks pisze:którędy najlepiej poprowadzić kable do radia z tamtąd? wykonalne to jest wogole na miare nowicjusza?
Spokojnie jest to wykonalne, jeśli tylko lubisz coś czasem podłubać - a jak czujesz się niepewnie to zawsze możesz kogoś poprosić o pomoc, zresztą przy okablowaniu najlepiej mieć jakiegoś pomagiera..Smalecwks pisze:inek01 sciagnlem te maskownice a tam sie okazuje ze nie ma głośnika tylko dziura, wiec także nie ma kabli, którędy najlepiej poprowadzić kable do radia z tamtąd? wykonalne to jest wogole na miare nowicjusza?
Na początek najlepiej przygotować kable już w domu, tzn. założyć konektorki i obrobić najlepiej opaską termokurczliwą. Ściągasz tapicere drzwi (pociągając spokojnie ruchem dosiężnym

Drzwi przy zawiasie mają taką gumową przelotkę (harmonijka) ale wewnątrz niej wcale nie ma miejsca.. przynajmniej na pierwszy rzut oka ale inżinieiros z Germanii jak zawsze o wszystkim pomyśleli

Powodzenia na bojowym froncie

be quick or be dead..
No to jak tylko słoneczko wyjdzie zabieram sie do roboty, jak juz tapicere trzeba sciagnąć to i wygłusze od razu, a mowimy o przednich drzwiach, deske rozdzielczą tez rozkrece bo innaczej sie tam nie dostane chyba, tylko martwi mnie strona pasazera, bo tam jest poduszka powietrzna i nie widze zadnych srubek ani zatrzasków zeby to zdemontowac, patrzylem ze z z dzrwi mozna pociagnąć kabelek dolem pod tapicerka i na wyskosci skrzyni biegów do góry pod deska rozdzielcza lub nawiewami do radyjka, martwi mnie tylko dojscie do podszybia z tej strony, bo tam chce wlozyc tweetery
Witam.
Jak ktoś nie ma bocznych paneli na głośniki to ja znalazłem takie coś:
http://www.allegro.pl/item164680863_boc ... olf_3.html
Ja kupiłem już no i dostałem w świetnym stanie:)
Jak ktoś nie ma bocznych paneli na głośniki to ja znalazłem takie coś:
http://www.allegro.pl/item164680863_boc ... olf_3.html
Ja kupiłem już no i dostałem w świetnym stanie:)