Zestawienie

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

jahmadafaka
Nowicjusz
Nowicjusz

Zestawienie

Post autor: jahmadafaka » ndz paź 17, 2010 17:19

Witam

Jestem początkującym amatorem w kwesti Car-Audio, wiec proszę o kilka rad.
Mój obecny sprzęt jaki udało się skompletować to:

Radio – Apline 9887R 1400zł

Wzmacniacz – JBL GTO 1004 950zł

ilość kanałów - 4
typ wzmacniacza klasa AB
moc RMS przy połączeniu zmostkowanym= 2 x 280 W
moc RMS, 2 Ohm= 4 x 140 W
moc RMS, 4 Ohm= 4 x 100 W
podbicie basu - tak
zwrotnica - bez filtra/LP/HP
wymiary 472 x 264 x 54 mm

Skrzynia - Infinity Kappa 122.7w 650zł
rozmiar 300mm
350W – moc ciągła
1400 – moc szczytowa
1 Ohm / 4 Ohmczność- impedancja
92 dB –skuteczmość
23 Hz – 400 Hz – pasmo przenoszenia

Głośniki przód – Hertz DSK 165 300 zł
Moc max zestawu: 160 W
Moc RMS zestawu: 80 W
Skuteczność: 93 dB
Pasmo: 50Hz - 21 kHz
Impedancja: 4ohm
Nierdzewny powlekany kosz głośnika
Tweeter: magnes neodymowy
Zwrotnica: 6/12 dB Oct

Kondensator – Dietz F1 21000 150zł

Komplet kabliniepamietam jakiej firmy za ok. 200zł

Kalibracja radia procesorem 150 zł

Przednie głośniki podpięte do wzmaka, sub w mostku.
Muzyka jaka preferuje raggae dnb, jungle i te klimaty.

Sprzęt jest nowy, radio powystawowe, stan idealny, radio tak tanio bo wygrałem na aukcji fartem.
Cały sprzęt zakupiony w sklepie CA w Krakowie z profesjonalnym panem który zna się na rzeczy!!! Nie wiem czy mogę podać nazwę sklepu i adres ale w razie czego pisać na pw.

Autko to Golf III 3d z niewytłumionymi drzwiami.

W tym momencie jestem na etapie szukania przednich głośników i mat.
Maty już wybrałem będą to STP Gold Solution duże plastry 75x53 w cenie ok. 69szt., polecono mi zakup ok. 6 mat na solidne wytłumienie wewnętrznej i zewnętrznej blachy z obu stron.
Oczywiście sam będę je montował bo sprawia mi to radoche i wiem ze sam sobie dokładnie to zrobię. Jestem już do tego gotowy, dystanse są zamontowane ale na blachowkrętach wiec musze zmienić na śruby z podkładką sprężynową, do tego zrobiłem wzmocnienia otworów technicznych z płaskowników aluminiowych szer ok. 3cm. Teraz będzie mata na pewno sztywna w tych miejscach!
Jaki przewidujecie czas montażu mat ja myślę że ok. 10h mi wystarczy bo mam już dystanse, wzmocnienie i do tego odtłuszczone częściowo tylko poprawić i będzie git czyste.

Teraz kwestia głośników do drzwi. Na początku myślałem o DLS M6A ale wyczytałem w opiniach znawców że maja kiepskie zwrotnice i wysoko tonowe głośniczki wiec poradziłem się Pana z Krakowa i polecił mi DLS MS6A w cenie 950zł ponoć z lepszymi tweeterami, ni znalazłem o nich wiele opini ale dużo droższe, a drugie to Dego PO-650 za 799zł o tych znalazłem kilka pochlebnych opini.

Co myślicie o tym proszę o opinie i ewentualne propozycje. Póki co jestem zdecydowany na Dego.

Czekam na jakiś odezw znawców ca żebyście coś podpowiedzieli i napisali co sądzicie o moim zestawie.

Pozdrawiam Jahmadafaka

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Re: Zestawienie

Post autor: powalla » ndz paź 17, 2010 20:05

Jeśli całe klocki kupujesz u niego , to dlaczego nie pozwoli wkręcić DLSy i sprawdzisz sobie jak to gra? Jeśli nie będzie chciał ...olej go i kup klocki u innego , takiego co pozwoli . Trochę kasy masz do wydania więc albo będzie chciał zarobić albo ...

jahmadafaka
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Zestawienie

Post autor: jahmadafaka » ndz paź 17, 2010 20:37

wiem wiem tylko teraz jestem za granicą i nie mam możliwości, a szukam informacji za jakimi glośniczkami się najlepiej rozglądać w tej cenie bo tak jak pisałem amator ze mnie. myślę ze nie byłoby problemu ze sprawdzeniem zestawów na miejscu w sklepie nie pytałem ale to dobry pomysł.
a jeszcze pytanie czy nie sądzicie że mam za slaby wzmacniacz do skrzyni?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”